Zorgsticker vanaf 1 oktober ook in Mechelen

Stad Mechelen lanceert vanaf 1 oktober 2018 het project ‘Zorgparking’. Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Met de Zorgparking kunnen Mechelaars met een garage of oprit hun privéplek ter beschikking stellen. Voordeel? De zorgverstrekker vindt sneller parkeerplaats en geraakt dus sneller bij zijn patiënt.

Elke zorgverstrekker op ronde kent het probleem maar al te goed. Doordat ze geen parkeerplek vinden, moet de patiënt wachten en lopen de huisbezoeken vertraging op. Het project ‘Zorgparking’ wil daar wat aan doen, door de plaatsen voor garages en opritten open te stellen voor zorgverstrekkers. Ze kunnen er tussen 8 uur ’s morgens en middernacht 45 minuten gratis parkeren.

De zorgparking is herkenbaar aan de speciale sticker op de garagepoort of aan zijn oprit.  De zorgverstrekker die wil gebruik maken van deze speciale zorgparking plaatst een speciale parkeerkaart achter de voorruit en via deze kaart kan de bewoner de gebruiker steeds bereiken wanneer de wagen moet verzet worden.

Meedoen in 2 stappen
Mechelaars met een oprit of garage kunnen van hun privéparkeerplaats een Zorgparking maken. Zo kunnen ze de zorgverstrekkers én hun zorgbehoevende buren helpen. Meedoen kan snel in 2 stappen.

1.       Registreren via www.mechelen.be/zorgparking
2.       De sticker van Zorgparking op de garagepoort kleven

Alle info is vanaf 1 oktober terug te vinden via www.mechelen.be/zorgparking.

“Met de zorgsticker zorgen we ervoor dat zorgverstrekker minder tijd verliezen door hun zoektocht naar een parkeerplaats. Zo hebben ze meer tijd voor hun patiënten en vermijden ze foutparkeren en parkeerboetes,” geeft schepen van Welzijn en voorzitter van het Sociaal Huis, Koen Anciaux aan.

“In een groeiende stad als Mechelen is het niet altijd evident een parkeerplaats te vinden. Tegelijkertijd zijn er veel opritten of plaatsen voor een garage die een groot deel van de dag onbenut blijven. Via de zorgsticker verzoenen we beide elementen voor de zorgverstrekkers. Een uitstekend idee dus van raadslid Patrick Princen die het voorstel van de zorgsticker op de gemeenteraad lanceerde en daarmee dit project in gang zette”, aldus Marina De Bie, schepen van Mobiliteit.