Zorgbedrijf Rivierenland trekt naar de dorpen

Zorgbedrijf Rivierenland serveert dagelijks honderden warme maaltijden in de lokale dienstencentra en woonzorgcentra in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. In onze dorpen Leest, Hombeek, Heffen, Walem, Muizen en Onze-Lieve- Vrouw-Waver start het Zorgbedrijf Rivierenland nu een proefproject op om warme maaltijden aan te bieden.

“Als voorzitter van het Zorgbedrijf Rivierenland vind ik het belangrijk om ons doelgroep optimaal te bereiken en daarom gaan we onze diensten uitbreiden naar de dorpen. We roepen het ‘reizend dienstencentrum’ in het leven. We stimuleren het samen eten en zo gaan we vereenzaming tegen. Ik ben tevreden dat we kunnen rekenen op de medewerking van OKRA, S-plus, ZilverBlauw, SARS en Samana”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Zorgbedrijf. 

We starten in september, maar in Leest en Heffen starten we al in juni. Vanaf september worden er ook regelmatig maaltijden aangeboden in de dorpen Hombeek, Muizen, Walem en Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

In Leest en in Heffen kunnen we voor de organisatie rekenen op de ondersteuning door vrijwilligers van OKRA. Het eerste etentje vindt plaats in zaal Ter Coose, (Kouter 1A) te Leest op maandag 4 juni. In Heffen starten we met het aanbieden van maaltijden in zaal de Kettinghe (Sint-Amandusstraat 5a) vanaf 11 juni.

Vooraf inschrijven 
De inschrijvingen dienen vooraf te gebeuren. Hiervoor kan met terecht op https://www.zorgbedrijfrivierenland.be/maaltijden-in-de-dorpen

Iedere Mechelaar is welkom vanaf 12 uur. Na de maaltijden kan men ook deelnemen aan de activiteiten van Okra-Leest. Een menu kost 6 euro (4 euro voor mensen met Omnio-statuut).