Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth wordt Bosbeekhof

De werken aan het nieuwe woonzorgcentrum in Sint-Katelijne-Waver naderen hun einde. Begin 2019 zullen alle bewoners hun intrek nemen in het splinternieuwe gebouw. Het ‘herboren’ woonzorgcentrum krijgt ook een nieuwe naam.
 
Eind 2017 lanceerden we een oproep naar de inwoners van Sint-Katelijne-Waver om voorstellen te doen voor de nieuwe naam. De respons was behoorlijk groot. 7 namen werden weerhouden en zowel bewoners, vrijwilligers en medewerkers van wzc Sint-Elisabeth als de raad van beheer van Zorgbedrijf Rivierenland stemden mee. Bosbeekhof bleek de favoriete naam en dus zal het nieuwe woonzorgcentrum volgend jaar Bosbeekhof gedoopt worden. “De Bosbeek loopt op de site waar het woonzorgcentrum gelegen is.” aldus mevrouw Odette Vercraeye, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, “Bovendien is er een link met water die ook terug te vinden is in Zorgbedrijf Rivierenland. Dit maakt het een zeer toepasselijke naam.”
 
Koen Anciaux, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, is ook zeer tevreden met de gekozen naam: “Deze nieuwe naam weerspiegelt niet alleen de link met de locatie van het woonzorgcentrum. De manier waarop hij gekozen is, door alle betrokkenen, is een mooi voorbeeld van hoe er in de toekomst verder gewerkt wordt in Zorgbedrijf Rivierenland, niet alleen voor maar vooral met alle betrokkenen.”