Voorstelling ’t Was Oorlog in St. Romboutskathedraal

Naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog schreef Vic Anciaux, op vraag van actrice Chris Lomme, in 2012-2013 de tekst van de voorstelling “ ’t Was Oorlog”. Op zondag 10 september 2017 om 15 uur gaat deze voorstelling ’t Was Oorlog’ door in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.

Tijdens de voorstelling schetst Vic Anciaux samen met de vereniging Verteldis, op een onnavolgbare wijze, een sfeerbeeld van wat de Eerste Wereldoorlog betekende in het dagelijkse leven van de gewone mensen voor, aan en achter het front. Zij bezorgen een sfeerbeeld van wat de Eerste Wereldoorlog betekende in het dagelijkse leven van de gewone mensen, voor, aan en achter het front.
Verteldis is een vereniging van vertellers die verhalen brengen die ' als chickensoup for the soul zijn’.

Vertellers
De vertellers van de masterclass van Chris Lomme: Carine Vancauwelaert, Ida Dotty Verbist, Octavia De Buysscher, Kristien Denayer, Bart Vandekerkhove (zang) , Jef Janssen, Rita Van Overstraeten brengen fragmenten uit dagboeken, brieven, teksten, liederen en muziek uit die tijd. 
Piano: Erwin Eysackers

Steun 'Klaprozen voor vrede'
Het werk 'Klaproos' is van de hand van de keramiste Anita Huybens (°1949 - + 2008) en wordt aangeboden door de vzw Klaprozen voor Vrede, een vrijwilligersorganisatie die het vredesproject van de keramiste verderzet. De vzw steunt Handicap International en de Palestijnse Circusschool. Klaprozen te koop.

Praktisch:
Wanneer: zondag 10 september 2017 om 15.00 uur
Waar: Sint-Romboutskathedraal, Onder-Den-Toren 12, 2800 Mechelen.
Tickets: € 10/ tot 12 jaar gratis
Reserveren: verteldis@gmail.com - www.facebook.com/verteldis
De kaderende tekst van Vic Anciaux, in de vorm van een brochure wordt te koop aangeboden voor 2 €.