Vernieuwing van de seniorenwoningen in de Zelestraat

De seniorenwoningen in de Zelestraat hebben een serieuze facelift ondergaan en worden aanstaande dinsdag feestelijk ingehuldigd. De 13 woningen werden volledig gerenoveerd aan binnen- en buitenkant om de bewoners (die tijdelijk moesten verhuizen) maximale comfort te kunnen bieden.

Het complex in de Zelestraat bestaat uit drie delen, namelijk: negen 1-slpk appartementen, drie 2-slpk appartementen en één appartement voor mindervaliden, dus 13 appartementen in totaal. Aangezien de woningen 24 en 33 jaar oud zijn (3 flats werden er later bijgebouwd), was renovatie geen overbodige luxe. Er is gekozen voor totaalrenovatie van het complex.

Aan de indeling of de structuur van het complex is niets gewijzigd. De woningen zijn voorzien van nieuwe elektrische- en sanitaire installatie, verwarmingsinstallatie, verluchtingsinstallatie, chape + vloerbekleding, binnenschrijnwerk, en keuken en schilderwerk.  

Aan de buitengevel werden de ramen en het dak vervangen. Het dak is voorzien van de  nodige isolatie. Ook de riolering is volledig vervangen. Achteraan is de omgevingsaanleg vernieuwd, waardoor bewoners een rustige buitenplaats hebben gekregen voor de ontspanning.

De bewoners van het complex  kregen een nieuw onderkomen in één van de andere woningen van het Sociaal Huis. De organisatie van deze verhuisbewegingen gebeurde door het Sociaal huis. Ook de kosten worden gedragen door het Sociaal Huis.
“Het is onze betrachting om senioren zo lang mogelijk in hun thuissituatie te laten wonen in een comfortabele omgeving. Waar nodig zullen wij seniorenwoningen blijven renoveren naar behoeftes van de gebruikers. We willen maximale comfort blijven aanbieden om tegemoet te komen aan de noden van de oudere Mechelaars”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.
               
De werken zijn uitgevoerd door bouwbedrijf PIT Antwerpen naar ontwerp van Projectbureau Signa NV. Het kostenplaatje voor dit project bedraagt in totaal € 948 000.