Tevredenheid over benefietconcert voor De Lage Drempel en andere Mechelse armoedeorganisaties

Op zaterdag 16 september 2017 organiseerde het Sociaal Huis Mechelen een benefietconcert ten voordele van de Lage Drempel en voor andere armoedeorganisaties in het Cultuurcentrum.

Het werd een adembenemend concert, waar klassieke muziek en rock samensmelten tot een uniek concept.  Zo een 100 bezoekers genoten van de muziek van Fabrice Eulry, een Franse componist en gepassioneerd pianist die prachtige liedjes liet horen geleid door zijn piano. Eulry trad al twee keer eerder op in Mechelen met groot succes en ook deze keer wist hij het publiek te emotioneren. Na het concert verkocht hij zijn CD’s met de bekendste nummers, waarvan hij €5 per verkochte CD nu zal schenken aan de Lage Drempel.  
Na de pianist trad de 10-koppige band Rockenbach op, die het publiek vanaf de eerste noot beet had en niet meer losliet. Een uniek concept: een originele bewerking van bekende rocknummers met arrangementen uit de klassieke muziek.

De totaalopbrengst van het benefietconcert wordt nader bekend gemaakt en hoe dat bedrag verdeeld wordt onder de verschillende armoedeorganisaties is ook nog te bepalen. Dat wordt binnenkort bekendgemaakt.  In de eerste plaats werd dit concert georganiseerd om de Lage Drempel vzw te steunen, die dit voorjaar werd opgelicht door de penningmeester. Toen hun kosten almaar bleven oplopen besloot schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis een benefietconcert te organiseren en dan niet enkel voor de Lage Drempel, maar voor meerdere Mechelse armoedeorganisaties, die het ook allemaal niet zo makkelijk hebben.
“De mensen die zijn komen genieten wil ik graag bedanken, want zo hebben ze steun geleverd aan de versterking van verschillende armoedeorganisaties. Zo kunnen die financieel sterker de komende winter ingaan, want in die koude dagen kan het gebeuren dat de armoedeorganisaties langer of vaker hun deuren laten openstaan ”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.