Stap Mechelen mee naar de overwinning


Mechelen doet mee aan de ’Vlaamse 10.000-stappenclash.’ Van 1 tot en met 31 mei zullen 200 deelnemende steden en gemeenten, waaronder Mechelen, tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen.
                                                    
Maar daarvoor hebben we de Mechelaars nodig. Zij kunnen zich registreren op 10000stappen.be en zich aansluiten bij de groep ‘Mechelen’.
Vanaf 1 mei kan men 30 dagen lang de stappen ingeven via de website of automatisch via de 10 000 stappen-app. Ook kan men hier live volgen welke gemeente of stad aan de leiding staat. Wie stapt er als eerste de wereld rond?

De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette per categorie, is de grote winnaar en mag zich de ‘Actiefste gemeente/stad van Vlaanderen’ noemen.
Je gezondheid vaart er wel bij én je maakt ook als individu kans op leuke prijzen! Elke woensdag is er een prijzenpot voor deelnemers. En in het weekend volgen speciale acties, goed voor enkele extra prijzen. Op Vlaams niveau is Sven Ornelis het gezicht van deze campagne.
Schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis is enthousiast: “Deze campagne is een uitgesproken kans om Mechelaars in beweging te brengen en aan hun gezondheid te laten werken. Bovendien creëert deze uitdaging een groot saamhorigheidsgevoel. Het samen stappen motiveert om vol te houden en hiermee bestrijden we ook de vereenzaming.”

Schepen van Sport, Walter Schroons, hoopt alvast dat we ons binnenkort de actiefste stad van Vlaanderen kunnen noemen: “Los van de titel, is de 10.000-stappenclash natuurlijk de ideale manier om op ludieke wijze onze Mechelaars aan het bewegen te krijgen. Als zitten het nieuwe roken is, zijn dergelijke initiatieven uitermate belangrijk om iedereen bewust te maken van het belang van bewegen.”


Stap Mechelen mee naar de overwinning!
Rik Wesemael als voorzitter van Wandelclub Opsinjoorke en Myriam Sips als Bellemadam ondersteunen de campagne in Mechelen.

Promomoment: deelname van Mechelen aan de 10.000-stappenclash van
1 tot en met 31 mei
Op 7/04 op de zaterdagse markt tussen 11.00 en 13.00 uur met Myriam Sips als Bellemadam
  • met inschrijvingsmogelijkheid voor dé 10.000-stappenwandeling op 20 mei met Rik Wesemael
  • met registratiemogelijkheid op www.10000stappen.be

Belangrijkste Actie: 10.000-stappen wandeling met Rik Wesemael op zondag 20 mei
Dé 10.000-stappen actie in Mechelen zal de 10.000 stappenwandeling (7 km) met Rik Wesemael zijn. Op zondag 20 mei ben je tussen 9 en 15 uur welkom in wijk- en lokaal dienstencentrum De Schijf. Je betaalt 1,5 euro voor deelname en je kan je ter plaatse inschrijven.

Belangrijkste kick-offmoment: 1e avondwandeling wzc Hof Van Egmont op woensdag 2 mei
  • Iedereen welkom op de wekelijkse avondwandelingen op 2, 8, 17, 25 en 31 mei met vertrek om 19.00 uur te wzc Hof Van Egmont  

Per themaweek wordt een wandeling in de kijker gezet www.mechelen.be/stappenclash, deze website is online vanaf 26 april.
Ook het activiteitenoverzicht vind je hier terug met de wandelingen van Natuurpunt (op 1, 10 en 20 mei) en wandelclubs (bvb. 29e Slakkengang op 9 mei,…). Bepaalde wandelingen zullen aan een verlaagd tarief kunnen worden aangeboden door UiT in Mechelen en Visit Mechelen.

Vanuit Vlaanderen zal er gewerkt worden met wekelijkse thema’s:

1. Week van het gezin
2. Week van de trap
3. Week van de vriendschap
4. Week van de gezonde voeding
5. Week van de natuur.

In het weekend volgt een prijsuitreiking voor de Mechelaar met de origineelste foto tijdens een wandeling of andere bewegingsactiviteit. En dit op een locatie waar een bewegingsactiviteit doorgaat die zondag.

Groep Mechelen en Zorgbedrijf Rivierenland organiseren een interne stappenwedstrijd. Wzc Hof Van Egmont en wzc De Lisdodde organiseren ’10.000-stappen activiteiten’ voor hun bewoners, vrijwilligers, medewerkers, bezoekers en buurtbewoners (zoals de wekelijkse avondwandelingen van een uurtje en een aperitiefwandeling naar het Vrijbroekpark waarbij ook honden mee kunnen,…). Andere woonzorgcentra, (senioren)verenigingen, sportverenigingen, wandelclubs, bedrijven, ziekenhuizen, hogescholen, wijkagenten,… worden hierbij uitgedaagd!

Prijsuitreiking

Op het einde van de maand wint de Mechelaar met de meest verzamelde stappen, de 1e 60+er en de oudste deelnemer een prijs, uitgereikt door schepen Koen Anciaux. Er volgt ook een prijs voor de 1e sportvereniging, uitgereikt door schepen Walter Schroons.