Stad plaatst desinfectiezuilen in alle stadsgebouwen

Stad Mechelen heeft een actieplan voor de heropstart in zijn dienstverlening. Tot op heden werden de diensten digitaal aangeboden met een beperkte dienstverlening in het Huis van de Mechelaar. Vanaf volgende week gaan er bepaalde diensten terug van start in de stadsgebouwen en daarvoor heeft de Stad desinfectiezuilen besteld bij het Mechelse bedrijf Salus.

“Het algemeen exitplan zorgt ervoor dat Stad Mechelen zijn normale dienstverlening stelselmatig terug kan opstarten. Hiervoor zorgen we in onze gebouwen natuurlijk voor een optimale bescherming voor de burger en onze medewerkers. Onze stadsgebouwen waar we een fysieke dienstverlening naar de burger toe uitbrengen worden voorzien van gepersonaliseerde desinfectiezuilen met sensor”, zegt schepen Koen Anciaux van Gebouwen.
 
De desinfectiezuilen worden geproduceerd en geleverd door het Mechelse bedrijf Salus in de Maanstraat, dat beheerd wordt door Dirk Hoeben en zijn echtgenote Candida Cagnoli. Het bedrijf is producent van bedden, matrassen, zitmeubilair, salons, raamdecoratie en andere interieur artikelen. Sinds de uitbraak van Covid-19 produceert en verkoopt ze beschermingsproducten tegen het virus. In totaal werden er 55 desinfectiezuilen voor de stadsgebouwen besteld. Stad Mechelen geeft hiervoor een bedrag uit van € 11.500.
 
De dispensers zullen in een eerste fase geplaatst worden op de volgende locaties: het Sociaal Huis, het Huis van de Mechelaar, de Uitbalie (Schepenhuis), de Waterduivel en het Oh!. In een tweede en derde fase zullen alle andere stadsgebouwen inclusief de gebouwen van AGB MAC, AGB SAM, de stedelijke vzw’s (Lamot, J@m, Mechelen Feest), musea, wijk- en dorpshuizen en de kerken onder beheer van Torens aan de Dijle worden voorzien.  “Enkele dispensers worden op stock gehouden en verdeeld naar de gebouwen die een akkoord krijgen om terug op te starten. Wij openen de deuren van onze gebouwen in ieder geval op een veilige manier zowel voor de burgers als voor ons personeel”, besluit schepen Anciaux.