Stad Mechelen lanceert nieuwe fietslus ‘Mechels natuurlijk’ 

Eerder dit jaar stelde stad Mechelen de website van plattelandsondernemers van het Hombeeks plateau voor die samen hun aanbod onder de naam ‘Mechels natuurlijk’ promoten. Vanaf nu kan je er de fietskaart ‘Mechels natuurlijk’ terugvinden.

“Tijdens de ‘zomer van de korte keten' willen we Mechels natuurlijk extra onder de aandacht brengen. Met de nieuwe fietskaart promoten we samen met de plattelandsondernemers de lokale producten en de korte keten binnen de fietslus. We blijven de leden van Mechels natuurlijk aanmoedigen om creatief te blijven en hun producten kenbaar te maken voor een groter publiek”, zegt Koen Anciaux, de schepen van Landbouw.
 
Mechels natuurlijk staat voor proeven, beleven en genieten van een stukje Mechels platteland. Samen met de plattelandsondernemers heeft de stad een nieuwe fietslus ‘Mechels natuurlijk’ uitgestippeld, die je langs 16 lekkere adresjes leidt. Je vind er alles en meer van hoeve-ijs en artisanale broden, tot hertensteak of een volle groentenmand vers van het veld. Er valt veel te proeven, maar minstens zoveel te beleven. Workshops, rondleidingen, verjaardagsfeestjes… noem maar op.
 
“Nu de corona-maatregelen versoepeld zijn zal men zich vrijer kunnen bewegen en sneller de fiets nemen om de initiatieven en bedrijven binnen deze fietsroute te bezoeken. Al fietsend de meest verse producten mee naar huis nemen, gezonder kan niet. Bovendien heel goed voor onze lokale handel en vooral de korte keten”, gaat schepen Koen Anciaux verder.
 
“Mechelaars gaan vandaag massaal op de fiets, met een forse toename in de recreatieve tochten. Vanuit de binnenstad voorzien we een aangename en veilige fietsroute naar de dorpen.  We laten niet alleen Mechelaars maar ook bezoekers aan onze stad op die manier graag kennis maken met het Mechels Plateau en onze lokale producten.”, vertelt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke.
 
De fietskaart ligt binnenkort onder andere in het Huis van de Mechelaar, bij UiT in Mechelen en natuurlijk bij de plattelandsondernemers zelf. Downloaden kan nu al via www.mechelen.be/mechelsnatuurlijk.
 
Hier vind je meer info over de zomer van de korte keten: https://weekvandekorteketen.be/