Stad maakt weg vrij voor minder mobielen

Chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale (MMC) mogen voortaan aan het Schepenhuis passeren met hun klant. Het mag wel enkel tijdens ritten in opdracht van de MMC, die chauffeurs inzet om minder mobiele personen te vervoeren. Het schepencollege besliste op hun vraag om de doorgang vrij te maken.

De chauffeurs van de MMC, zo’n 26 personen, hadden eerder onbeperkt toegang tot alle autoluwe zones. Maar ze hadden ze geen toelating voor de permanente stop aan de Ijzerenleen. De vraag van de chauffeurs om tijdens hun opdrachten voor de MMC toch de stop van Ijzerenleen, naast het Schepenhuis te mogen passeren is door het CBS ingewilligd.  
Dit natuurlijk ten voordele van hun klanten. Eddy Moons (op foto in bijlage) is één van de vrijwillige chauffeurs die zich daar sterk voor maakte. 

Elke extra kilometer, door het omrijden, is ten laste van de klant. Bovendien zijn deze klanten minder mobiel en geraken ze minder makkelijk in het hart van onze stad. Deze feiten deden Koen Anciaux, de schepen van Welzijn, beslissen om de minder mobiele personen tegemoet te komen. “Deze doorgang komt het welzijn van de minder mobiele gebruiker ten goede door zo dicht mogelijk bij de bestemming afgezet te worden en het heeft ook nog eens positief effect op de prijs die zij moeten betalen”, zegt hij. 

Wat is een Minder Mobielen Centrale?
                  
De Minder Mobielen Centrale is er voor elke Mechelaar die geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer en een beperkt inkomen heeft.
De coördinatie van de Minder Mobielen Centrale is in handen van het Sociaal Huis Mechelen. 26 vrijwillige chauffeurs zorgen er met hun eigen wagen voor dat men op een makkelijke, veilige en comfortabele wijze ter plaatse raakt. 
Om de buitenwereld duidelijk te maken wanneer ze een verplaatsing maken in functie van hun werk als vrijwilliger voor de MMC, zijn de wagens duidelijk herkenbaar met het logo van de ‘Minder Mobielen Centrale’.