Sociaal Huis maakt ruimte voor nieuwe speelotheek

Mechelen Kinderstad en het Sociaal Huis slaan de handen in elkaar om een volwaardige Speelotheek neer te zetten, zodat kinderen speelgoed kunnen ontlenen
en kunnen terugbrengen wanneer ze zijn uitgespeeld. De speelotheek komt in het Huis van het Kind en opent begin volgend jaar de deuren.

Een speelotheek is een uitleendienst voor speelgoed.  In de speelotheek kan je terecht voor het ontlenen van speelgoed.  Is je kind zijn/haar speelgoed even beu, weet je nog niet goed met welk speelgoed je kind graag speelt of wil je gewoon niet te veel speelgoed in huis? Dan kan je vanaf begin volgend jaar terecht bij het Huis van het Kind, gelegen in het Sociaal Huis in de Lange Schipstraat.

“Het samengaan van de Mechelse stadsdiensten en het Sociaal Huis zorgt ervoor dat
er personeelsverhuizingen optreden. Hierdoor kwam er ruimte vrij in het gebouw van het Sociaal Huis. Goed speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen maar is soms duur. Kinderen veranderen ook graag eens van speelgoed. Het is belangrijk dat alle kinderen speelgoed kunnen ontlenen, daarom stellen wij de vrijgekomen ruimte graag open voor een speelotheek”, klinkt het bij schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

De nieuwe speelotheek komt boven het Huis van het Kind, dat gelegen is in het Sociaal Huis in de Lange Schipstraat. Naar timing toe van het nieuwe werken en het herverdelen van de organisaties, zal de ruimte in orde gemaakt kunnen worden eind 2017, waardoor de speelotheek begin 2018 open kan gaan.

“In Mechelen kunnen er ook bij de Jeugddienst spelen ontleend worden. Maar in een kinderstad als Mechelen, kan een speelotheek uiteraard niet ontbreken. Het is bovendien één van de actiepunten die in het Kindercharter van onze Kinderraad staat. Op deze manier maken we van Mechelen steeds meer een op- en-top kinderstad”, besluit Jeugdschepen Greet Geypen.

Inzamelactie

Er zal een inzamelactie worden gestart door Mechelen Kinderstad en het Sociaal Huis, zodat de Speelotheek een goede start kan maken. Voor de inrichting en de opstart wordt er 2 500 euro voorzien.