Sociaal Huis hanteert eenvoudiger sociaal verhuursysteem

Het Sociaal Huis heeft een nieuw software voor toepassing voor beter beheer van de wachtlijst sociale huurwoningen gegund. Het Sociaal Huis neemt nu een ander product in gebruik, namelijk de Sociopack van Woonpartners NV.
                 
Momenteel zit de wachtlijst verwerking gescheiden van de verwerking verhuur zelf, bij overstap naar nieuwe oplossing heeft men de kans dit samen te brengen in één oplossing.
Hierdoor kan men ook een winst maken op vlak van verwerking, aangezien die
verwerking nu zit in verschillende pakketten op maat van Sociaal Huis Mechelen, waarbij het
moeilijk is dit te blijven onderhouden op langere termijn. “Dit biedt een mogelijkheid om kandidaturen voor een sociale woning beter op te volgen. We gaan hierdoor minder moeten uitgeven, wat natuurlijk erg belangrijk is. Ook ben ik blij dat de ICT schepen Stefaan Deleus dit project mee ondersteund,” zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Het Sociaal Huis kiest ervoor om gefaseerd op te starten met het systeem van Woonpartners NV in 2017, waar de operationele kosten omlaag gaan van €7.334 euro naar €2.299 euro per jaar nadat een eenmalige investeringskost is gemaakt van € 49.242 euro inclusief BTW.