Sociaal Huis en stadsbestuur roepen op tot extra waakzaamheid de komende hittedagen en ozonpieken de komende zomer

Tot 30 september geldt een waakzaamheidsfase op hittegolven en ozonpieken. Het Sociaal Huis vraagt n.a.v. de voorspelde hittedagen er nu extra aandacht voor.

“Al heel de maand juli gelden er extra maatregelen in onze woonzorgcentra, assistentie- en bejaardenwoningen en bij de lokale dienstencentra”, zegt schepen Koen Anciaux. Hij vertelt verder: “Ons hitteplan voorziet o.m. in extra koele ruimtes, toezicht op voldoende drinken van fris water, plaatsen van zonneweringsfolie waar mogelijk, dragen van lichte kleding bij ouderen, advies om geen grote inspanningen te doen, waterbeneveling indien gewenst, lichte voedzame maaltijden en plaatsen van extra parasols op onze terrassen en tuinen.”

De zorgcoaches die aan huis gaan en de verzorgenden in onze centra zien extra toe op de verschillende onderdelen van ons hitteplan.

Tijdens de deze periode worden de temperatuur en de ozonconcentraties nauwkeurig opgevolgd. Wanneer zelfs jonge en gezonde mensen moeten opletten voor hun gezondheid, moeten de risicogroepen dit zeker doen om deze warme dagen goed door te komen. Schepen van gezondheid, Koen Anciaux roept de Mechelaars ook op tot extra waakzaamheid bij oudere buren en familieleden.​