Rolstoel en kinderwagenvriendelijke ingang geopend aan tuinzijde Sociaal Huis

Vandaag opende het Sociaal Huis zijn tweede inkom. Deze bijkomende ingang langs de Sinte-Mette tuin verhoogt de toegankelijkheid tot het Sociaal Huis. Ook is er een helling voorzien die gebruikt kan worden door personen met een beperking, rolstoelgebruikers en bezoekers met een kinderwagen.

Na de opening van de Sinte-Mette tuin waar dagelijks mensen passeren, is nu ook de tweede ingang van het Sociaal Huis geopend. “Door hindernissen weg te halen verlagen we letterlijk en figuurlijk nog een drempel tot het betreden van het Sociaal Huis”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Bij de bestaande ingang van het Sociaal Huis in de Lange Schipstraat was er een niveauverschil tussen de straat en het gelijkvloers. Daarvoor moest er een trap geplaatst worden en bijgevolg een lift voor de mindervaliden en mensen met kinderwagens. Sinds de komst van het Huis van het Kind en meer bepaald Kind en Gezin komen er ook dagelijks bezoekers met kinderwagens.
Het niveauverschil bleek aan de tuinzijde niet zo groot en kon er een helling gemaakt worden die gebruikt kan worden door bezoekers in een rolstoel of met een kinderwagen. “Op deze manier komen we alle mindermobiele bezoekers tegemoet, voor hen is het Sociaal Huis vanaf nu ook makkelijker te betreden via de tuinzijde”, vervolgt de schepen.

Het ontwerp voor de nieuwe opening kwam van architectenbureau Praet-Verlinden en firma Vrancken nv voerde de werken uit. De totale kosten voor de noodzakelijke inkom zijn 166.883,06 € incl btw.