Stellingen aan Hof van Egmont verwijderd
Restauratiewerken gaan nog wel door

De gevel van het woonzorgcentrum Hof van Egmont is gerestaureerd. Het gaat om een gedeelte van het gebouw gelegen aan het Kardinaal Mercierplein, dat bovendien een beschermd monument is. De stellingen rondom het gebouw zijn verwijderd, waardoor het monument weer in al zijn glorie te bewonderen is.

De restauratie van het beschermd monument is zo goed als compleet, daarom konden de stellingen nu al worden verwijderd. In dit gebouw zijn twee afdelingen van het Hof van Egmont gevestigd, namelijk de Maneblusserswijk en het dagverzorgingscentrum. Het gebouw is inmiddels voorzien van nieuwe ramen en een deels nieuwe dak. “De bewoners zijn erg positief over de nieuwe ramen met dubbele beglazing. Deze zijn ook nog eens voorzien van een vliegenraam, waarmee bewoners een groter wooncomfort genieten”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis. 

In maart 2017 zullen alle restauratiewerken aan het gebouw volledig afgerond zijn. Deze worden uitgevoerd door aannemer PIT Antwerpen. Het architectenbureau, Architecten Beeck & Hermans bvba is verantwoordelijk voor het ontwerp. Voor deze werken kreeg het Sociaal Huis financiële steun van de Vlaamse overheid, Agentschap Onroerend erfgoed en Stad Mechelen. De kosten bedragen in totaal 677.256,04 € (incl. 6% btw).

Werken Hendrik Speecqvest
De werken aan de Hendrik Speecqvest gingen in september van start en is nu volop aan de gang. Tijdens deze periode loopt er een omleidingsweg over de Hof van Egmont site. Deze is afgesloten van het woonzorgcentrum met hekken en doeken om het comfort en de veiligheid van de bewoners te garanderen. De (werf)vergaderingen worden zorgvuldig opgevolgd door het Sociaal Huis en het Hof Van Egmont. ”We willen bewoners zo min mogelijk overlast bezorgen. Een goede communicatie tussen alle betrokken partijen blijft essentieel. Uiteindelijk krijgen de bewoners er groot comfort voor terug en kunnen ze gezonder, veiliger en duurzamer wonen”, aldus Koen Anciaux.