Restaurants Lord Nelson en Komisfeu schenken 200 kerstmenu’s weg

In samenwerking met Het Sociaal Huis geven Grand Café Lord Nelson en Brasserie Komisfeu samen 2 keer 100 Kerstmenu’s weg aan Mechelaars die het financieel niet zo breed hebben.

Op 16 december schenkt KOMISFEU 100 menu's aan mensen in armoede in  Dienstencentrum De Schijf.  En op 23 december verwent LORD NELSON een andere groep mensen met 100 menu's in Dienstencentrum Den Deigem. Beide dagen worden begeleid door het Sociaal Huis Mechelen. De doelgroep van de armoedeorganisaties de Sint-Vincentius vereniging, SOS Hulpbetoon, De Keeting en het Sociaal Centrum zijn aanwezig tijdens deze aangelegenheden. 

Dit project wordt mede gerealiseerd door de leveranciers van de restaurants (groothandel voeding, brouwerij,...) en enkele van hun collega’s, zoals Patisserie Anouar die op 16 december voor de desserts zal zorgen. Het personeel zal deze menu’s op de dag zelf bereiden.

“Als Sociaal Huis zijn we heel blij met de samenwerking van Lord Nelson, Komisfeu en Patisserie Anouar. Zo kunnen we met z’n allen weer iets doen voor mensen in armoede in Mechelen. We weten dat dit soort initiatieven echt nodig zijn en worden gewaardeerd”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Beide restauranthouders hopen dat collega uitbaters de komende jaren gelijkaardige initiatieven nemen, “Want er zijn altijd wel mensen die het moeilijker hebben in  onze samenleving...” klinkt het bij hen.