Reeds 8686 menu’s verdeeld aan sociaal tarief sinds 2016

Sinds 2016 zijn er al 8686 maaltijden verdeeld aan sociaal tarief in De Refuge en De Schijf. Het Sociaal Huis lanceerde vorig jaar in mei het project ‘Maaltijd met Meerwaarde Mechelen’, waardoor kinderen onder de 12 jaar een kindermenu kunnen krijgen aan € 1. Het Sociaal Huis heeft dat aanbod nu uitgebreid naar 12-16 jarigen. Zij kunnen een menu verkrijgen aan € 2.

Vorig jaar startte het Sociaal Huis het project ‘Maaltijd met Meerwaarde Mechelen’. Dit drie-gangen MMM-menu in kinderporties wordt sindsdien elke woensdagmiddag in de Refuge en De Schijf aangeboden. Sinds de opstart van het project in mei vorig jaar zijn er al 685 maaltijden verdeeld aan sociaal tarief van € 1 (-12) en € 2 (12-16 jaar).

Uitbreiding naar 12 tot 16 jarigen
Sinds kort eten kinderen tussen 12 en 16 jaar deze maaltijden aan € 2 waar ze voorheen
€ 3,50 voor betaalden. “Door extra tussenkomst in de kosten voor de doelgroep van 12-16 jaar, voorkomen we dat er gezinnen afhaken. Het zijn immers net deze kwetsbare families die we willen bereiken. De bestrijding van kinderarmoede blijft nog steeds een speerpunt in het armoede- en welzijnsbeleid van de stad en het Sociaal Huis”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Kinderen tot 12 jaar kregen sinds vorig jaar al een MMM-menu aan  € 1 op vertoon van de UiTPAS met kansentarief. Kinderen boven de 16 jaar en volwassenen verkrijgen de maaltijd nog steeds aan een goedkope prijs van € 3,50 (UiTPAS met kansentarief). Alle andere Mechelaars kunnen in het sociaal restaurant terecht voor een maaltijd aan € 9,50.

Afhalen
Voor ouders die om welke reden dan ook niet samen met hun kinderen kunnen eten in de Refuge bestaat er ook een afhaal alternatief. Zij kunnen namelijk elke woensdagmiddag, op vertoon van de UiTpas (kansentarief op naam van kind) een ‘MMM-menu’ afhalen bij Steunpunt Asiel en Migratie en ‘t Sociaal Profijtje op bestelling.

In de Refuge en De Schijf
De Refuge is een restaurant met een sociale insteek waar iedereen terecht kan voor een gezonde lunch en sociaal contact. Men kan er dagelijks een warme maaltijd eten tussen 11.30 en 14.00 uur. Telkens is er de keuze uit twee menu’s, een gewone of een vegetarische. Elk maaltijd bestaat uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

In de Schijf komen gezinnen gekend bij J@m, GO-team/Sociaal Huis, de sociale dienst, Woonpunt (gezinnen sociale dienst), De Nieuwe Weg en Steunpunt Asiel en Migratie ook in aanmerking voor deze menu’s. Hiervoor moeten gezinnen zich van tevoren voor inschrijven.