Proefproject taxicheques wordt voortgezet. Voortaan ook te koop in het Sociaal Huis

Het proefproject met de taxicheques wordt positief geëvalueerd en verlengd. Sinds de invoering van het systeem in augustus vorig jaar, werden bijna 2000 tickets verkocht aan ruim 110 Mechelaars. Naast de verlenging van het systeem, zullen ook enkele aanpassingen aan het reglement doorgevoerd worden.

Met taxicheques kunnen Mechelaars met een begeleiderspas of een UiTPAS met kansentarief taxicheques met een waarde van 2,5 euro kopen voor een bedrag van 1,25 euro per stuk. Het proefproject is een succes: het systeem is nog geen half jaar actief en al 110 Mechelaars hebben de cheques al aangekocht. Er kunnen er maximaal 2x 10 stuks aangekocht worden per kwartaal. De totale hoeveelheid verkochte cheques nadert de 2000. “De taxicheques zijn belangrijk voor de basismobiliteit van de betrokken doelgroepen. De verkoop van de cheques gaat vlot en we krijgen heel wat positieve reacties, genoeg redenen dus om het aanbod te behouden”, aldus schepen van Mobiliteit Marina De Bie.

Om de dienstverlening verder te versterken, worden een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Binnenkort zal je ook online 20 cheques per kwartaal in één keer kunnen aankopen, i.p.v. per boekje van 10 zoals nu het geval is. Daarnaast zal je de taxicheques ook kunnen aankopen in het Sociaal Huis. “We willen sociaal isolement van minder mobiele mensen en mensen met minder financiële middelen ten alle tijden voorkomen. Mobiel zijn verhoogt ieders zelfredzaamheid en dus levenskwaliteit.” Zegt Koen Anciaux, schepen van Welzijn en voorzitter van het Sociaal Huis
Door de verlening van het project blijven cheques die als einddatum 31/12/2016 hebben onbeperkt geldig. Met de deelnemende maatschappijen wordt afgesproken dat er geen geld teruggegeven wordt op een betaling met cheques. Indien nodig wordt een deel in cheques betaald en wordt het restbedrag in cash betaald.

Momenteel kunnen gebruikers hun cheques gebruiken bij drie taxibedrijven. Begin februari organiseert de stad een nieuw infomoment om ook andere bedrijven te overtuigen in te stappen in het project.

Praktisch
Alle info en een overzicht van deelnemende taxibedrijven vind je via www.mechelen.be/taxicheque. Cheques kunnen aangekocht worden via het snelloket van het Huis van de Mechelaar en binnenkort ook via het loket van het Sociaal Huis, bestellen doe je via het e-loket: www.mechelen.be/formulieren