Proef en beleef ‘Mechels natuurlijk’ 

De plattelands-ondernemers van  het Hombeeks plateau promoten samen hun aanbod onder de naam ‘Mechels natuurlijk’. Vanaf nu kan je Mechels natuurlijk terugvinden op de stadswebsite. 

“Stad Mechelen wil lokale producten dichter bij de Mechelaars brengen en ondersteunt het initiatief ‘Mechels natuurlijk’. We blijven hen aanmoedigen om creatief te blijven en hun producten kenbaar te maken voor een groter publiek. We willen samen met hen de lokale producten en korte keten promoten, maar nog net iets meer tijdens deze coronaperiode”, zegt schepen van Landbouw Koen Anciaux (Open Vld).

Lekker, gezond en vers eten kan in Mechelen. Je hoeft er niet eens ver voor te rijden. In onze eigen groene rand, wonen en werken tientallen land- en tuinbouwers, een imker en een brouwer. ‘Mechels Natuurlijk’ telt ondertussen 17 ondernemers en is een initiatief dat blijft groeien. 
Ontdek het op de nieuwe website: www.mechelen.be/mechels-natuurlijk. De aangepaste openingstijden of mogelijkheden voor afhaling of levering kunnen burgers checken bij de ondernemers zelf.

Verenigd in ‘Mechels natuurlijk’ vind je alles en meer – van hoeve-ijs en artisanale broden, tot hertensteak, honing, huisgemaakt bier of een volle groentenmand vers van het veld. Er valt veel te proeven, maar minstens zoveel te beleven. Workshops, rondleidingen, verjaardagsfeestjes… noem maar op. Er wordt ook nog een nieuwe ‘Mechels natuurlijk fietsroute’ uitgestippeld.