Pleegkinderen ontvangen UiTPAS met kansentarief

Mechelse pleegkinderen zullen vanaf volgend jaar recht krijgen op een UiTPAS met kansentarief. Deze geste past in het actieplan van Mechelen als Pleegzorggemeente om pleeggezinnen logistiek te ondersteunen.

Vanaf januari 2019 zullen Mechelse pleegkinderen recht hebben op een UiTPAS met kansentarief. “De UiTPAS met kansentarief biedt dezelfde voordelen als een gewone UiTPAS, maar er is het bijkomend voordeel dat je automatisch korting krijgt bij al onze UiTPAS-partners”, legt schepen van Gelijke Kansen Marc Hendrickx uit. “Normaal gezien heeft men hier enkel recht op, indien men ook recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming. Als Stad Mechelen vinden we het echter een mooie geste om dit aan te bieden aan die gezinnen die zich engageren om pleegkinderen op te vangen. Met ons actieplan willen we enerzijds pleegzorg bekender maken bij de Mechelse bevolking. Anderzijds proberen we pleegouders logistiek te ondersteunen. Deze actie past dan ook eerder in het ondersteunende luik, al kan dit misschien ook een laatste duwtje in de rug zijn voor die gezinnen die de stap overwogen, maar nog niet gezet hebben.”

Bij een UiTPAS met kansentarief ontvangt men automatisch tachtig procent korting bij al de  UiTPAS-partners. Of anders gezegd: men betaalt (ongeveer) twintig procent van de basisprijs. Veertig procent van die prijs wordt betaald door de Stad Mechelen, de overige veertig procent door de UiTPAS-partner.

“In Mechelen zullen ongeveer 80 pleegkinderen recht krijgen op de UiTPAS met kansentarief. We willen hiermee extra stimuleren dat de kinderen samen met het hele gezin een goede start maken. We zullen pleegouders altijd ondersteunen op allerlei aspecten”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter Sociaal Huis.

Midden december zullen alle pleeggezinnen in Mechelen persoonlijk gecontacteerd worden door de Stad Mechelen met alle praktische informatie. Dat gebeurt in samenwerking met Pleegzorg Provincie Antwerpen, met wie de stad nauw samenwerkt in het kader van het Mechelse actieplan, welke eind maart gelanceerd werd, rond het label Pleegzorggemeente. 

De UiTPAS is een klantenkaart voor sport, cultuur en vrije tijd in Mechelen. Overal waar men komt, spaart men een punt. De UiTPAS is op verschillende locaties geldig, zoals in het zwembad, de schaatsbaan of bepaalde sportclubs. Maar onder meer ook in het cultuurcentrum, de vele toneelhuizen en het Filmhuis.
Voor een overzicht van het volledige UiTPAS-aanbod en meer informatie, zie www.uitinmechelen.be/uitpas.  
Voor meer informatie over Mechelen Pleegzorggemeente, zie https://kinderstad.mechelen.be/mechelen-pleegzorggemeente
Gezinnen die interesse hebben om pleeggezin te worden, vinden meer info op www.pleegzorg.be of op het nummer 0800-30 181.