Pita schenkt ingezameld speelgoed aan het Sociaal Huis

Saïd Aghassaiy, beter bekend als Pita deed een oproep op zijn Facebookpagina om speelgoed in te zamelen voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Met het verzamelde speelgoed verraste hij vandaag moeders die meedoen aan het vrouwenproject van het Sociaal Huis. Vanwege het grote succes van de inzameling kan er ook speelgoed verdeeld worden onder armoedeorganisaties in Mechelen.

Pita is naast de maker van docufilm Stapelgek van M dat in oktober in première ging ook muzikant, producer en videoclipmaker. Via de Facebookpagina ‘Vanuit je hart Belgium’, deed hij afgelopen zondag een oproep om speelgoed in te zamelen in het woonzorgcentrum Hof van Egmont. Het ingezamelde speelgoed bracht hij naar het vrouwenproject van het Sociaal Huis. Het Sociaal Huis is Saïd dankbaar voor dit initiatief. “Dankzij deze inzameling kunnen we ook speelgoed doneren aan armoedeorganisaties zoals Sint Vincentius, SOS, de Lage Drempel en de Keeting. Zo wordt Sinterklaas voor iedereen een feest dit jaar”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter Sociaal Huis.

“Een groot aantal volgers hebben gehoor gegeven aan mijn oproep op Facebook om speelgoed in te zamelen voor kinderen die het iets minder breed hebben in onze samenleving. Door deze inzamelingsactie hoop ik dat er geen enkel kind meer hoeft te treuren. Daarnaast hoop ik dat dit mensen ertoe aanzet om ook dergelijke initiatieven te nemen”, aldus Pita.