Ook Het Predikheren opent deuren voor studenten
In totaal 80 stille studieplekken in Mechelse gebouwen

Examens voorbereiden in alle rust. Het kan vanaf dinsdag 2 juni ook tussen de eeuwenoude kloostermuren en de boekenruggen in Het Predikheren in Mechelen. Om te beginnen worden er tien jongeren toegelaten, maar dat aantal kan nog uitbreiden naar 30. Dat brengt het totaal aantal stille studieplekken in Mechelse gebouwen op 80.

Vorige examenperiodes konden studenten ook al gaan blokken tussen de boeken in de oude bib aan de Moensstraat. “In een echte onderwijsstad is het evident dat er voldoende aanbod is voor leerlingen en studenten om samen met anderen te kunnen studeren in een rustige omgeving. Voor velen is het thuis studeren, zeker tijdens deze coronacrisis, geen evidentie. Het ’s morgens thuis vertrekken en pauzeren samen met vrienden, geeft hun dagen structuur en werkt motiverend”, zegt schepen van onderwijs Marina De Bie.

“Daarom bieden we graag onze meest inspirerende stadsgebouwen aan. En dan komt Het Predikheren als heiligdom van kennis en reflectie natuurlijk prominent in beeld”, vult cultuurschepen Björn Siffer aan. “In coronatijden is dat wel iets moeilijker te organiseren. We willen immers ook toezicht houden en de richtlijnen bewaken. Om ons personeel de tijd te geven zich te herorganiseren beginnen we met tien studenten en breiden we in de dagen en weken nadien uit tot 30.”

“Ook in het Cultuurcentrum werden reeds studeerplekken ingericht. Daar worden de 40 plaatsen vanaf dinsdag 2 juni uitgebreid naar 50. Zo komen we uit op 80 studeerplekken in onze stadsgebouwen”, besluit schepen van gebouwen Koen Anciaux.

Studenten kunnen terecht in het boekenpaleis van dinsdag tot zaterdag, vanaf 9 uur op weekdagen en vanaf 10 uur op zaterdag. Dinsdag tot 19.30 uur, woensdag, donderdag en vrijdag tot 17 uur en zaterdag tot 16 uur. Zij moeten hun werkplek wel reserveren via het ticketingsysteem, zoals dat ook gebeurt voor het Cultuurcentrum. Reserveren kan de avond vooraf telkens tussen 18 uur en 21 uur, om te vermijden dat één iemand meteen een plekje voor de hele periode inpalmt.