Nieuwe gietvloeren voor het stadhuis

Vanwege de coronamaatregelen is het erg stil op de kantoorverdiepingen van het stadhuis. Het betreden van de werkvloer is verboden en thuiswerken is tot minimum september de norm. Een ideaal moment om het gebouw van noodzakelijk onderhoud te voorzien.

In de twee bovenverdiepingen van het stadhuis werden de bestaande vloeren opgeschuurd en hersteld, hier is dan 3mm nieuwe gietvloer op voorzien met een vernislaag als eindlaag. Het type vloer is een polyurethaan vloer. Dankzij het duurzame en geluiddempende karakter van polyurethaan vloeren kiest Stad Mechelen ervoor om deze als kantoorvloeren te gebruiken.
 
“De bovenste verdiepingen van het stadhuis worden (door coronamaatregelen) voor een langere tijd niet betreden door het personeel. Dit was dan ook het moment om de noodzakelijke onderhoud en herstelling van de vloeren uit te voeren op een snelle en efficiënte manier. Zo kan het personeel hopelijk terugkeren naar een frisse werkplek in september. Al blijft thuis werken waarschijnlijk nog wel langer de norm”, zegt schepen van Gebouwen Koen Anciaux.
 
De werken werden uitgevoerd door firma Phenix-CFS uit Putte voor een bedrag van
€ 15.664.