Mengelmoes laat verschillende generaties breien en knutselen

Mechelen zet sterk in op intergenerationele projecten. Dit zijn projecten waar jong en oud samen kunnen aan deelnemen. Onder de noemer Mengelmoes organiseert de stad, gezamenlijke activiteiten voor jongeren en ouderen. Vandaag vindt de derde activiteit plaats: breien en knutselen.

Mechelen zet sterk in op een wisselwerking tussen jong en oud. Eén van die projecten is Mengelmoes. Mengelmoes is spelen, zingen, knutselen en dansen. Niet apart, maar samen. Eén activiteit voor twee verschillende generaties. Het idee is afkomstig van de Kinderraad, 19 enthousiaste jongens en meisjes die van Mechelen een nog betere kinderstad willen maken.
Mengelmoes brengt vier woensdagen een ander thema. De activiteiten worden verspreid over vier namiddagen, waar jong en oud van elkaar kunnen leren. Elke namiddag heeft een ander thema:  spelletjes spelen, zingen,…
“Dingen van elkaar ontdekken is de rode draad. Tijdens de activiteiten leren de kinderen en de ouderen van elkaar. Zo kunnen ze samen nieuwe ervaringen opdoen en in de toekomst meer activiteiten samen doen. Uiteindelijk krijgen ze op deze manier ook meer respect voor elkaar”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.
In oktober van verleden jaar konden de kinderen en de ouderen tijdens de activiteit van Mengelmoes met elkaar gezelschapsspelletjes spelen. In november stond de activiteit in het teken van muziek. Vandaag staat er breien en knutselen op het programma. Zo’n  80 deelnemers hebben zich ingeschreven. De activiteit van vandaag gaat door in het Hof van Egmont.
Laagdrempelig
“We houden de activiteiten bewust laagdrempelig, zodat iedereen kan deelnemen. Alles gebeurt met veel plezier, humor en begrip voor elkaar. Kortom niets moet, alles mag en het is bovendien leuk voor iedereen”, aldus schepen en voorzitter van het Sociaal Huis, Koen Anciaux.
Het idee van de Kinderraad kwam mee tot stand door de ouderenadviesraad SARS, zo is Mengelmoes ontstaan.
De vierde editie gaat door op woensdag 18 april 2018 in het Koninklijk Atheneum Pitzemburg van 14u tot 16u en staat in het teken van dansen. Je kan individueel of als duo (oud en jong) inschrijven via UiT in Mechelen.
De Kinderraad is een adviesraad uit het 4de en 5de leerjaar. Zij komen tien keer per
jaar samen en denken na over o.a. verkeersveiligheid, kindvriendelijke evenementen, milieu
en Mechelen als kinderstad.

Praktisch:

Inschrijven voor de vierde editie van 18 april kan via uitinmechelen.be of aan de UiT-balie, Hallestraat 2-6 of via 070 22 28 00. Deelname is helemaal gratis.