Meiboomplanting  
Nieuw woonzorgcentrum van Zorgbedrijf Rivierenland staat onder dak 

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum, achter het huidige woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, schiet flink op. Intussen ligt het volledige dak er op en dus is het tijd om te feesten! 

“Een meiboom plaatsen op de nok van het dak is een traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen, en die traditie willen we levendig houden”, zegt Detty Vercraeye, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland. “Met dit oude gebruik willen we voorspoed en geluk afroepen over de nieuwe (t)huis van de bewoners van wzc Sint-Elisabeth die er eind van het jaar hun intrek zullen nemen. De meiboom staat symbool voor stevigheid en duurzaamheid van het gebouw.” 

De afgelopen maanden konden de bewoners zien hoe het gebouw verrees in de tuin van het oude woonzorgcentrum. Hoewel dergelijke werken altijd wat overlast met zich meebrengen, bleef dit zeer beperkt. De aannemer en de bouwvakkers houden rekening met het feit dat hier ook nog mensen wonen. We willen hen met deze meiboomplanting ook expliciet bedanken. Het is fijn om letterlijk het gebouw te zien verschijnen.  

In het nieuwe gebouw zullen de bewoners kunnen genieten van ruime kamers, een gezellige leefomgeving binnen en buiten. “Dit wordt het eerste van drie nieuwe woonzorgcentra van Zorgbedrijf Rivierenland.”, zegt Koen Anciaux, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland. “Op die manier willen we alle bewoners van onze woonzorgcentra in de toekomst een nog betere woonomgeving bieden.”