Mechelse woonzorgcentra winnen koffie met een fotosessie voor medewerkers dankzij griepprik

De woonzorgcentra De Lisdodde en het Hof van Egmont hebben een ronde baristakar koffie gewonnen met een fotograaf erbij. Na de vaccinatie konden de medewerkers genieten van heerlijke koffie en dat moment werd ook nog eens vereeuwigd door een professionele fotograaf. De twee Mechelse woonzorgcentra behoren tot de 30 prijswinnaars in Vlaanderen.

Het Agentschap Zorg & Gezondheid lanceerde een griepvaccinatiecampagne voor het jaar 2016-2017. De eerste 25 woonzorgcentra en 5 ziekenhuizen die zich inschreven wonnen de baristakar en een professionele fotograaf ter plaatse.
Het is belangrijk dat personeel die met risicogroepen werkt zich laat vaccineren. Voor hun eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de bewoners van de woonzorgcentra. Zij zijn kwetsbaarder en vatbaarder voor meerdere soorten griep door een lagere weerstand.
“De griepprik is geen garantie, maar het geeft veel soorten griep geen kans. Wij raden alle medewerkers van instellingen van het Sociaal Huis aan om gebruik te maken van de griepprik, zo een campagne is een extra aanmoediging”. Zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

De personeelsleden die zich hebben laten inenten krijgen een bedankingskaartje met recht op koffie naar keuze. De foto’s die genomen worden zullen worden gepubliceerd op het internet, tijdschriften, kranten etc.