Mechelse senioren beleven geslaagde sportnamiddag

Onze Mechelse senioren konden zich vandaag weer uitleven op de intussen welgekende stedelijke seniorensportnamiddag dat jaarlijks georganiseerd wordt door het Sociaal Huis. Maar liefst 120 sportievelingen hebben deelgenomen aan de activiteiten die van start gingen in het dienstencentrum De Schijf.

Met steun van het Sociaal Huis organiseert de SARS (Stedelijke Adviesraad voor Senioren) de seniorensportnamiddag die ondertussen jaarlijks terugkeert. De sportdag richt zich tot een zeer ruime groep senioren. Het Sociaal Huis wil een actief beleid voeren voor alle senioren, de actieve én de iets minder actieve. Zij hoopt dat, door de drempel te verlagen met een gratis sportnamiddag, er meer senioren weer zin krijgen om wat meer te bewegen en nieuwe sociale contacten te leggen. Het aantal deelnemers blijft groeien. Dit jaar waren er ongeveer een 20-tal inschrijvingen meer dan vorig jaar.

Variatie in sport en spel

Het programma bestond uit een rolstoelvriendelijke wandelzoektocht, het Kubbspel, ook gekend als het Vikingspel, Curling, Petanque, Lijndansen en een 30 km lange fietstocht (met tussenstop uiteraard). De deelname was gratis en iedereen kreeg nog een drankje en een stuk fruit aangeboden. “Deze samenkomsten worden gestimuleerd door het Sociaal Huis om isolement tegen te gaan, om een burn-out te voorkomen en senioren in beweging te houden. Hopelijk zet het ze ook aan om een of meerdere activiteiten als hobby te behouden”, zegt schepen van Welzijn, Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.