Mechelen Houdt Je Warm schenkt € 6000 aan goede doelen

De tweede editie van Het Warmste Weekend tijdens Mechelen Houdt Je Warm lokte duizenden bezoekers naar het stadscentrum. Tijdens het weekend van 16-18 december organiseerden tal van verenigingen acties in teken van het goede doel. De opbrengst van de dranken, een mooie 6000 euro, schenkt de stad dit jaar aan vier verenigingen: Dierenbescherming Mechelen, TEJO Mechelen, Mechelen Solidair en de duurzame projecten van Mechelen Mondiaal.

Afgelopen eindejaar heerste er een gloedwarme sfeer in de Mechelse binnenstad. Met het winterprogramma Mechelen Houdt Je Warm viel er heel wat te beleven. Zoals vorig jaar werd er ook deze winter aandacht besteed aan goede doelen tijdens Het Warmste Weekend. “Met dank aan de bezoekers en de deelnemende verenigingen kunnen we ook dit jaar een aardig bedrag schenken aan enkele belangrijke goede doelen die het afgelopen jaar hebben gekleurd. Het is onze manier om hen feestelijk te bedanken voor hun engagement. Het Warmste Weekend bracht heel wat mensen samen en zorgde voor een solidaire eindejaarsfeer in onze stad. Kortom, Mechelen Houdt Je – inderdaad – Warm”, aldus Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest.

€ 6000 voor vier goede doelen

Jaarlijks schenkt de stad de opbrengst van alle drankverkoop tijdens het Warmste Weekend aan enkele goede doelen. Voor afgelopen editie wordt € 6000 verdeeld over vier Mechelse organisaties: de Dierenbescherming Mechelen (€ 1500), TEJO Mechelen
(€ 1500), Mechelen Solidair (€ 1500) en de mondiale projecten van Broederlijk Delen en Solid International (elk € 750).

O.a. Solid International is verheugd met het fijne nieuws. Inge Overmeer van Solid: “Wij zijn super blij met deze warme opbrengst. In december was ik zelf nog in het arme Ayacuchaanse gebergte in Peru. De jongeren en hun families ontvingen toen net hun ‘diploma’ voor het goed afronden van een opleidingsmodule. Super trots waren ze! Ik kon zelf vaststellen hoe de Mechelse steun deze jongeren betere kansen biedt op een succesvolle toekomst.”

Schepen van Welzijn Koen Anciaux is ook tevreden over het warme engagement dat in het Mechelse heerst: “Het is altijd een win-win situatie. Men doet een aankoop en krijgt er sociale winst voor terug, dat zien we steeds meer gebeuren. Uiteindelijk hebben alle Mechelaars hier baat bij.”