LEIF nu ook in Mechelen
Een waardig levenseinde

Vzw LevensEinde InformatieForum (LEIF) streeft naar een waardig levenseinde voor iedereen waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Vzw LEIF en Sociaal Huis Mechelen starten met steun van het Huis van de Mens een nieuwe samenwerking, LEIF Mechelen met een zitdag in het Sociaal Huis.

Het Sociaal Huis groeide afgelopen jaren uit tot een open en toegankelijk Sociaal Huis voor alle Mechelaars. Met de opstart van LEIF Mechelen wordt deze ontwikkeling verder gezet. LEIF breidt met deze samenwerking de lokale LEIF-punten rond waardig levenseinde uit en kan daardoor nog meer mensen informeren.

Vanaf vrijdag 21 september (op afspraak) en vrijdag 28 september (open spreekuur) kan de Mechelaar er terecht met al zijn vragen bij levenseinde. De vrijwilligers van LEIF geven informatie over de Voorafgaande ZorgPlanning en ze helpen bij het invullen van wilsverklaringen.

“Mechelaars moeten er in alle vrijheid voor kunnen kiezen hun levenseinde zo waardig mogelijk te beleven.  Dit kan enkel als men voldoende geïnformeerd is over palliatieve sedatie, euthanasie en andere mogelijkheden”, Koen Anciaux, schepen van Welzijn en voorzitter van het Sociaal Huis.

Feestelijk startmoment met Wim Distelmans
Om de start van de samenwerking te vieren, organiseerde het Sociaal Huis vandaag een feestelijke start- en infoavond. Je kon er kennismaken met het LEIF-punt. Ook Prof. Dr. Wim Distelmans (UZ Brussel en VUB en voorzitter vzw LEIF) was te gast en gaf een lezing ‘Een waardig levenseinde’ waarin hij de theorie vanuit zijn eigen ervaring vertaalt naar een toegankelijk betoog voor een breed publiek.