LEIF in Mechelen


Vzw LEIF en Sociaal Huis Mechelen starten met steun van het Huis van de Mens een nieuwe samenwerking, LEIF Mechelen met een zitdag in het Sociaal Huis. Vzw LevensEinde InformatieForum (LEIF) streeft naar een waardig levenseinde voor iedereen waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.
Het Sociaal Huis groeide afgelopen jaren uit tot een open en toegankelijk Sociaal Huis voor alle Mechelaars. Met de opstart van LEIF Mechelen wordt deze ontwikkeling verder gezet. LEIF breidt met deze samenwerking de lokale LEIF-punten rond waardig levenseinde uit en kan daardoor nog meer mensen informeren.

“Mechelaars moeten er in alle vrijheid voor kunnen kiezen hun levenseinde zo waardig mogelijk te beleven.  Dit kan enkel als men voldoende geïnformeerd is over palliatieve sedatie, euthanasie en andere mogelijkheden”, Koen Anciaux, schepen van Welzijn en voorzitter van het Sociaal Huis.

Vanaf vrijdag 28 september kan de Mechelaar terecht in het LEIF-punt in het Sociaal Huis met al zijn vragen bij levenseinde. De vrijwilligers van LEIF geven informatie over de Voorafgaande ZorgPlanning en ze helpen bij het invullen van wilsverklaringen.

Elke 2e donderdag van 16 tot 18.30 uur
En elke 4e vrijdag van 11 tot 15 uur

Op afspraak:
Elke 3e vrijdag van 8 tot 16 uur