Kunst@home strijkt neer in het Hof van Egmont
 
Leerlingen Go-Shil brengen ervaringen uit Tweede Wereldoorlog in beeld. 

Na zeven jaar cultuur@home sluipt voor het eerst de nieuwe expo ‘kunst@home’ het woonzorgcentrum Hof van Egmont binnen. Vandaag kregen de bewoners bezoek van zestig 6e jaars GO Shil-leerlingen. Zij zullen ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog, verteld door bewoners, omzetten in een eigen A3 versie van “Guernica”. Het schilderij van Picasso. Van 16 september tot 18 november proeven de bewoners van kunst dankzij de vele activiteiten die er plaatsvinden.

De medewerkers (verplegers en verzorgers) streven er naar om voor elke doelgroep een aangepast kunstmoment te creëren. En vandaag ging het om herinneringen uit de tweede wereldoorlog. Op deze manier kunnen de ouderen hun ervaringen delen en leren de leerlingen over de echte verhalen van een ervaringsdeskundige. De bedoeling is dat de leerlingen ter plaatse een tekening beginnen te maken, waarna ze deze verder kunnen afwerken op school. Het eindresultaat zal te zien zijn tijdens de vernissage op 18 november, waarbij alle deelnemers van de kunstwerken, familie en geïnteresseerden worden uitgenodigd.

Dit twee maanden durende ‘kunst@home’ project heeft als doel een zinvolle dagbesteding aan te bieden en de bewoners hun talenten te laten tonen. Op elke afdeling is de mogelijkheid om deel te nemen aan kleine kunstprojecten die door het zorgteam aangeboden worden. Dit alles via een samenwerking tussen kiné, ergo en animatie. Zo richt kiné zich meer naar de kunst van het bewegen, de ergo meer handvaardigheden en animatie naar kunst in het dagelijkse leven.
 “Met deze gezamenlijke uiting van creativiteit van bewoners, personeel en leerlingen van het Go Shil, wordt de kans op isolatie kleiner. We moeten de ouderen uit hun schulp blijven halen en hen tonen dat ook hun talenten belangrijk zijn. Bovendien wordt er wederzijds van elkaar geleerd, wat belangrijk is voor de toekomst” zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Op 18 november om is feestelijke opening van een kunsttentoonstelling, waarbij ook andere creaties van de voorbije maanden zullen worden getoond. 
Bestand

Folder Kunt@home

Bestand Downloaden