Ivarem herinnert bezoekers van recyclageparken aan corona-maatregelen

Op 7 april 2020 openden de recyclageparken van IVAREM weer de deuren. Er kwamen extra maatregelen en beperkingen om de gezondheid van de medewerkers en bezoekers te garanderen. Na 1 week merkt IVAREM echter dat de aandacht voor de maatregelen verslapt.

Bij de heropening van de recyclageparken op 7 april 2020 riep IVAREM op om enkel naar het recyclagepark te komen indien het echt nodig is. Er werden ook enkele beperkingen en maatregelen opgelegd om de gezondheid van de recyclageparkwachters en bezoekers te garanderen.

Na 1 week maakt IVAREM een eerste evaluatie.

“We merken dat er bijna evenveel bezoekers komen tijdens de corona-crisis als in de paasvakantie 2019. Dit ondanks het feit dat we oproepen om enkel te komen indien het echt nodig is. Enkel zaterdag was het merkelijk kalmer dan normaal in de paasvakantie. De eerste dagen werden de corona-maatregelen goed opgevolgd. Na een week merken we echter dat de aandacht voor de maatregelen bij een deel van de bezoekers aan het verminderen is. Niet iedereen houdt voldoende afstand van andere bezoekers of de recyclageparkwachters, terwijl dit toch essentieel is”, meldt Koen Anciaux (voorzitter IVAREM).

IVAREM geeft enkele aanbevelingen om het bezoek aan het recyclagepark vlot te laten verlopen. Zo beperken we de wachtrijen.

  • Kom alleen naar het recyclagepark als het echt nodig is.
  • Bekijk via www.ivarem.be/recyclageparken_wachtrij hoe druk het is op jouw recyclagepark.
  • Beperk het aantal afvalfracties en sorteer je afval goed uit voor je vertrekt.
  • Textiel, asbestcement en herbruikbare goederen kan je niet brengen naar het recyclagepark.

“We willen nogmaals benadrukken dat ieder gezin maar 1 keer per kalenderweek naar het recyclagepark kan komen. Zo geven we iedereen de kans om afval weg te brengen. Heb geduld, wees hoffelijk en respecteer de hygiënemaatregelen”, besluit Koen Anciaux.

Alle info over de maatregelen op de recyclageparken vind je op www.ivarem.be/corona. ​​​​​​​

image-386570-ivarem-c51ce.png