Inzamelactie levert dozen vol speelgoed op voor goede doel


De Lisdodde en Steunpunt Asiel en Migratie sloegen de handen in elkaar om het Sinterklaasfeest ook tot bij de kinderen van cliënten van het Steunpunt te brengen. Hiervoor werd er gedurende de maand oktober en november speelgoed ingezameld in de Lisdodde en vandaag werd het overhandigd aan het Steunpunt door schepen Koen Anciaux.

De inzameling bleek een groot succes. Na een oproep doneerden een groot aantal Mechelaars hun niet gebruikte speelgoed. Hieronder waren familieleden, bezoekers, kennissen, medewerkers en sympathisanten. Het speelgoed dat door het Steunpunt is opgehaald zal verdeeld worden aan de kinderen van begeleide gezinnen, op 6 december sinterklaasdag. 

Schepen Koen Anciaux, de voorzitter van het Sociaal Huis, overhandigde het speelgoed samen met de hulppieten aan het Steunpunt Asiel en Migratie. “Families die in begeleiding zijn bij het Steunpunt hebben vaak niets, ze moeten van nul beginnen. Dan wordt er in eerste instantie niet aan speelgoed gedacht, maar het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Ik hoop dat ze blij zullen zijn met dit gebaar en zo maken ze ook kennis met sinterklaas”, zegt hij.

Het speelgoed kreeg eerst een grondige schrobbeurt, de poppen werden in een badje gestoken, de haren van de poppen werden zelfs gewassen. Dat gebeurde allemaal door de bewoners van de Lisdodde. Het bracht herinneringen naar boven uit hun kindertijd.