Internationale dag voor personen met een beperking
Bekendmaking vrijetijds- en sportaanbod
                     

Naar aanleiding van de Internationale dag van Personen met een Beperking op 3 december, vindt op 2 en 3 december een beurs plaats van het vrijetijds- en sportaanbod voor personen met een beperking regio Mechelen in de Lindepoort.

Jaarlijks wordt vanuit het Sociaal Huis en de Mechelse Adviesraad voor personen met een beperking (SARPH) op deze datum een activiteit georganiseerd om de gemeenschap te sensibiliseren en hun kijk op mensen met een beperking te veranderen en dit jaar is dat een soort beurs voor vrijetijds- en sportaanbod voor personen met een beperking.

Op deze internationale dag van personen met een beperking is het belangrijk even stil te staan bij de gelijke rechten van deze personen. We zijn ons niet altijd bewust van de uitdagingen waarmee zij in het dagelijkse leven te maken krijgen. Toch hoeft een beperking niet noodzakelijk maatschappelijke uitsluiting tot gevolg te hebben.
Iedereen heeft recht op deelname aan de maatschappij.

Schoenenactie
Ook Unia regio Mechelen maakt mensen met een handicap bewust van hun rechten. Op deze 10de verjaardag van het VN-Verdrag over de rechten van personen met een handicap, start een campagne. Honderden paar schoenen worden op verschillende plaatsen in België neergezet, ook in Mechelen. Die symboliseren de onzichtbaarheid van mensen met een handicap.

“Dit is een dag om te benadrukken dat ook mensen met een beperking een plaats hebben onze maatschappij. Dat zij ook studeren, werken, een gezinsleven hebben, het recht hebben om deel te nemen aan het lokaal beleid of om te sporten Kortom om een zelfstandig leven te leiden net zoals mensen zonder een handicap dat doen” zegt schepen van welzijn Koen Anciaux, voorzitter Sociaal Huis.

Ook wordt er op deze dagen een ‘wegwijzer’ verspreidt voor mensen met een beperking. Je vindt er een aantal organisaties in terug, waar je kan aankloppen voor belangenbehartiging, hulpvragen of vrije tijd.

Praktisch

Wat:
Beurs van het vrijetijds- en sportaanbod voor personen met een beperking regio Mechelen

Wanneer:
2 december 2016 van 14 tot 16.30u
3 december 2016 van 10 tot 12.30u

Waar:
de Lindepoort, Begijnenstraat 18 bus1, Mechelen

Inkom gratis