Internationale dag van personen met een beperking

Naar aanleiding van de Internationale dag van Personen met een Beperking op 3 december, vindt op 2 december een ludieke actie plaats van het vrijetijds- en sportaanbod voor personen met een beperking. In het kader hiervan houdt de SARPH een ludieke actie op de zaterdagse markt.

Jaarlijks wordt vanuit het Sociaal Huis en de Mechelse Adviesraad voor Personen met een Beperking (SARPH) op deze datum een activiteit georganiseerd. Dit jaar wordt er op 2 december tijdens de zaterdagmarkt een toegankelijkheidskaartje uitgedeeld met vragen over knelpunten en toegankelijkheidsproblemen in Mechelen. Tegen inlevering van het kaartje krijgt men aan ”De Schakel”, Steenweg 32, (tussen 10u-14u) 1 gratis drankje. De verkregen informatie wordt gebundeld en besproken in de SARPH in aanwezigheid van schepen Koen Anciaux.  

“Op deze internationale dag van personen met een beperking is het belangrijk even stil te staan bij de gelijke rechten van deze personen. We zijn ons niet altijd bewust van de uitdagingen waarmee zij in het dagelijkse leven te maken krijgen. Toch hoeft een beperking niet noodzakelijk maatschappelijke uitsluiting tot gevolg te hebben”, zegt Koen Anciaux, schepen van Welzijn en voorzitter van het Sociaal Huis.

Brochure met vrijetijdsaanbod
Ook dit jaar geeft het Sociaal Huis een informatiebrochure uit met het vrijetijdsaanbod voor personen met een beperking. Het dient als wegwijzer in Mechelen. Je vindt er een aantal organisaties in terug, waar je kan aankloppen voor belangenbehartiging, hulpvragen of vrije tijd.