Intergenerationeel ontbijt in het Hof van Egmont

De Stedelijke Adviesraad voor Senioren (SARS) heeft sinds enkele jaren een werkgroep Intergenerationele Solidariteit. Zij organiseerden deze ochtend een ontbijt in het WZC Hof van Egmont  als dank voor de samenwerking tussen Go Shil en het Hof van Egmont.  De bewoners, vrijwilligers van de SARS en de leerlingen van Go Shil waren aanwezig. De bewoner werd hierbij gekoppeld aan drie leerlingen die instonden voor de bediening.  

Al jaren bestaat dit project waarbij leerlingen uit de 6e leerjaar worden gekoppeld aan een bewoner. Zij doen het hele jaar door meerdere activiteiten samen. Zo was er eerder dit jaar het tekenen met vertelde verhalen van de bewoners die vertelden over de 2e wereldoorlog. Daarna was er de tentoonstelling van de tekeningen. Iedere keer worden er 2 of 3 leerlingen aan de bewoners gekoppeld. Deze ontmoetingen hebben een pedagogisch insteek, want de samenkomsten zouden er voor zorgen dat burn-out bij senioren kunnen worden voorkomen.

De SARS bestaat uit leden die zelf actief zijn in allerlei seniorenverenigingen. Deze adviesraad steunt naast allerlei andere activiteiten, ook deze samenwerking van de Go Shil en het Hof van Egmont. Dit intergenerationele ontbijt is tegelijkertijd ook een afscheidsontbijt. “Deze samenwerking zal worden voorgezet met een andere klas volgend jaar, omdat deze leerlingen naar de middelbare school gaan. Onze bewoners hebben er veel plezier aan en het is goed voor hun gezondheid”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.  Dit project zal zeker worden doorgezet door de werkgroep Intergenerationele Solidariteit.