Heropening Mechelse historische kerken vanaf 15 juni

Vrijwilligers van Torens aan de Dijle heten vanaf maandag opnieuw bezoekers welkom in de historische kerken.

Sinds de lockdown vanaf 13 maart bleven Onze-Lieve-Vrouw van Leliëndaalkerk, Sint-Romboutskathedraal en Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek open voor persoonlijk gebed en bezinning. Vanaf maandag 15 juni zetten de vrijwilligers ook de deuren open van de Sint-Janskerk, Sint-Katelijnekerk, Sint-Pieter-en-Paulkerk en Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk voor een warm onthaal. Zo zijn alle historische kerken opnieuw te bezoeken tijdens de aangegeven openingsuren.

Torens aan de Dijle zorgt er samen met de kerkbesturen voor dat iedereen de kerken op een aangename en veilige manier kan betreden. “Daarbij staat het welzijn van zowel de bezoeker als de vrijwilliger centraal. Dat betekent dat we vragen om een aantal regels in acht te nemen Het dragen van een mondmasker wordt sterk aangeraden. Ontsmettingszuilen staan in elke kerk. Bezoekers moeten minstens 1,5 meter afstand  houden van elkaar. Ze dienen de aangegeven parcours te volgen en aanwijzingen van de onthaalmedewerkers op te volgen”, zegt Koen Anciaux, schepen en voorzitter van Torens aan de Dijle.  

Het eventuele aanwezige publieke sanitair is tijdelijk gesloten om het besmettingsgevaar te beperken. Groepsbezoeken zijn voorlopig nog niet toegelaten. 

Voor meer informatie over de historische kerken, de maatregelen en de openingsuren: www.torensaandedijle.be