Grote werfkraan staat aan de voet van Oude Stadsfeestzaal 
 
De werken voor de nieuwe stadsbioscoop in de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat gingen al in december 2019 van start. Vandaag werd er een grote werfkraan geplaatst voor het gebouw in functie van de werken.

“Het stadsbestuur zorgt voor de restauratie en de aanpassing van het bestaande gebouw en voor de drie geplande cinemazalen. De kraan is nodig voor de vernieuwing van dakconstructie en dakbedekking incl. technisch installaties. Tegen maart 2021 zal de kraan worden verwijderd. In de straat blijft er wel doorgang mogelijk voor verkeer,” zegt schepen van Monumenten Koen Anciaux.

Naast de dakwerken zal de kraan ook dienen voor het plaatsen van de prefab-beton-trappen in de achterste hoek van de zaal. Ook het plaatsen van de vloeren van de cinemazalen zal gebeuren met deze kraan.
 
Verdere werken dit jaar 

“Na de eerste aanpassings-en afbraakwerken, ging de opbouw van de betonnen box van start. Hier zullen later de drie filmzalen worden ingebracht. De betonnen wanden lopen al in de hoogte. Vanaf augustus 2020 zullen de tussenvloeren in de doos worden ingebracht. Het authentieke kader van de stadsfeestzaal blijft goed zichtbaar rond deze gesloten doos,” vertelt de schepen van Monumenten.
 
De architectuur van de stadsfeestzaal blijft aanwezig als historisch waardevol kader (de inkomhal in interbellumstijl, de gebogen en gedecoreerde bühne, de rondboogarcades, de sierlijke balustrade, …) en biedt een meerwaarde voor de kleinschalige horeca die zich in het gebouw kan ontwikkelen.