Digitale Week maakt je wegwijs in digitale wereld

Zijn de nieuwe media voor jou geen dagelijkse kost? De Digitale Week laat je proeven van de digitale wereld. Neem van 8 tot 16 oktober deel aan de talrijke gratis of zeer goedkope workshops en spijker je digitale kennis bij.

Wil je meer uit je smartphone of tablet halen? Weet je graag hoe je kinderen veilig online kunnen surfen? Wil je bankzaken van thuis regelen met je computer? Tijdens de Digitale Week maken het Sociaal Huis Mechelen, de dienstencentra, J@M – Jeugdwerk Mechelen, Huis van de Mechelaar, UiT in Mechelen en de bibliotheek je wegwijs in de wondere wereld van de digitale media. Van 8 tot 16 oktober kan je deelnemen aan tal van gratis of zeer goedkope workshops. Zowel beginners als meer ervaren mensen zijn welkom. Je vindt de folder met het programma in het Huis van de Mechelaar, het Sociaal Huis, de bibliotheek, lokale dienstencentra en andere publieke plaatsen in de stad. “Door deze ruimtes beschikbaar te stellen, bereiken we gemakkelijk een groot deel van onze doelgroep. We bieden hen de kans om met de tijd mee te gaan en hopen de digitale kloof hiermee kleiner te maken”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen.

Schepen van ICT Stefaan Deleus treedt bij: “Voor heel wat mensen zijn  internet, software, sociale media, apps en andere digitale toepassingen niet meer weg te denken. We mogen echter niet vergeten dat deze nieuwe media niet voor iedereen dagelijkse kost zijn. De Digitale Week is een week vol multimedia-activiteiten die iedereen wil tonen dat je van deze nieuwe media niet bang hoeft te zijn en we willen samen met hen de digitale weg op gaan”, aldus schepen van ICT Stefaan Deleus.

Digitale Wandeling

Meer weten over e-readers, Mijn Bibliotheek, de UiTPAS, hoe een afspraak maken bij het Huis van de Mechelaar of welke computerlessen je kan volgen in één van de dienstencentra? Schrijf je dan nu in voor de Digitale Wandeling op donderdag 13 oktober. Er worden drie sessies georganiseerd, die telkens drie uur duren. Deelname is gratis. Inschrijven kan bij het Sociaal Huis Mechelen of via 015 44 51 11.

Meer info en het volledige programma: www.mechelen.be/digitaleweek.
Voor meer activiteiten tijdens de digitale week, surf naar www.digitaleweek.be.   

De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw, Cultuurconnect en Mediawijs.be.