De Zomer is ook van de Mechelse senioren
Muziek uit de oude doos op Cultuurplein,
Maanrock in de woonzorgcentra

Voor klein en groot maar ook voor jong én oud biedt ‘de Zomer is van Mechelen’ een brede waaier aan activiteiten. Deze editie gaat er extra aandacht naar de Mechelse senioren. Heb je mooie herinneringen aan muziek van vroeger? Kom dan zeker op donderdag 6 juli naar het Cultuurplein voor het evenement Muziek uit de oude doos. Ook de bewoners van verschillende woonzorgcentra kunnen dit jaar, dankzij livestreaming op de laatste zondag van augustus, Maanrock beleven.

De Zomer is van Mechelen is niet alleen feesten tijdens de muziekfestivals, maar omvat nog zoveel meer. Het zomeraanbod trok vorige editie zo’n 200 000 bezoekers en dat zal dit jaar niet anders zijn. Elk jaar wordt er gewerkt aan een brede waaier aan zomeractiviteiten. Ook voor de ouderen onder ons is er gezelligheid troef. “Daar hebben we dit jaar extra aandacht voor. We hebben traditioneel veel aandacht voor de jongste Maneblussers, maar nu zorgen we ook voor een extraatje voor onze senioren. Op donderdag 6 juli organiseren voor hen een oldiesfestival op het Cultuurplein. Voor het eerst zal Maanrock ook via live stream te volgen zijn in de Mechelse woonzorgcentra. Wellicht is dat zelfs een primeur. Zo wordt de zomer en Maanrock nog meer van iedereen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Die extra initiatieven komen er niet toevallig. “Wegens het succes van het maandelijkse dansevent voor senioren, de Balcazar, georganiseerd door het Sociaal Huis en radio Opsinjoor, weten we dat senioren graag bijeenkomen en dansen. Wij willen onze senioren altijd al betrekken bij Mechelse feesten en festivals en dit jaar zetten we hier extra op in”, legt Koen Anciaux, schepen van Sociale Zaken, uit.

Muziek en lekker eten op het Cultuurplein

Op donderdag 6 juli kunnen alle liefhebbers van de gouden oldies terecht op het Cultuurplein. Een hele namiddag geniet je van muziek uit de jaren zestig, zalige oldies, en klassieke toppers gebracht door gentleman crooner, Guy Neve en door de dj van dienst. Dit in combinatie met een heerlijke barbecue. De ingrediënten van een gezellige namiddag.

Bij mooi weer kan je de benen losgooien op de dansvloer, lekker eten maar ook gewoon aan tafel genieten van de muziek en de zon. Voldoende schaduwplekken worden voorzien. Bij slecht weer gaat het feest gewoon door in het nabijgelegen Cultuurcentrum.

Het concert is gratis. Wil je mee smullen van de zomerse barbecue dan koop je een ticket bij UiT in Mechelen (Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen) vanaf donderdag 8 juni.


Beleef Maanrock live mee vanuit verschillende woonzorgcentra

Van 0 tot 99 jaar, Maanrock-fans zijn er overal en van alle leeftijden. Het muziekfestival is drie dagen lang gratis, het bevat een brede waaier aan muziek voor zowel jong als oud en er wordt steeds gewerkt aan een grote toegankelijkheid voor o.a. rolstoelgebruikers aan het Groot Podium. Voor diegenen die niet meer goed te been zijn, kunnen ook dit jaar helemaal meegenieten vanuit hun zetel. Op zondag 27 augustus voorziet de organisatie van Maanrock een live-streaming vanuit twee woonzorgcentra, namelijk het Hof van Egmont en De Lisdodde. Op die manier kunnen zij overdag live meegenieten van o.a. Meskens in Motown, André Brasseur, Stan Van Samang en nog andere artiesten die zeer binnenkort worden bekendgemaakt! Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat het festivalgevoel helemaal aanwezig is met wat aankleding en waar je de frisse pintjes en frisdranken uit de festivalbekers kan drinken! Op die manier is iedereen aanwezig bij Maanrock 2017 en daar is schepen van Sociale Zaken, Koen Anciaux, zeer tevreden over: “Het zijn kleine details, maar af en toe hebben onze senioren een extraatje nodig wat betreft mobiliteit en toegankelijkheid. Wij komen hen tegemoet door faciliteiten aan te bieden gericht op hun comfort”.  

Zomeren in de binnenstad

Er wordt elk jaar gestreefd naar meer variëteit binnen het zomerprogramma, voor zowel jong als oud. Een hogere mate van toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht te been zijn, is daarom ook belangrijk. Ook deze bezoekers worden niet in de steek gelaten. Zo kan je tijdens Ottertrotter overdag (zondag 25 juni) al zittend genieten van goed weer, heerlijke wereldmuziek en heel wat lekkers. Tijdens Ottertrotter wordt er ook parkeergelegenheid voor mindervaliden voorzien, alsook een verhoogd podium voor rolstoelgebruikers. De poëziefanaten kunnen op zaterdag 1 juli vanaf 16 uur naar het Cultuurplein komen voor het poëziefestival Vice Versa. Zet je op het terras van de KUUB en geniet van de cultuur. Maar ook op Maanrock kunnen de liefhebbers van de harmonieën, fanfares en brassbands zich neerzetten op het binnenplein van het Hof van Busleyden en genieten van heel wat sfeer op zondag 27 augustus.
Een kort overzicht:

  • Ottertrotter : 25 juni – 10 tot 00 uur
  • Poëziefestival VICE VERSA : 1 juli – 16 tot 22 uur
  • Muziek uit de oude doos : 6 juli – 12 tot 17 uur
  • Maanrock : 27 augustus – Centrum Mechelen & live-streaming op twee woonzorgcentra Hof van Egmont & De Lisdodde