De Sint en Piet komen met de fruitmobiel

Op 6 december kunnen kinderen onder de 12 jaar in het dienstencentrum De Schijf een kindermenu krijgen aan €1.  Het wordt een speciale dag want ook Sint en Piet komen op bezoek, deze keer niet op een paard maar op een fruitmobiel.
 
Menu aan een sociaal tarief
 
Op vertoon van de UITPAS met kansentarief kunnen kinderen tot 12 jaar een warme maaltijd krijgen voor €1.  Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen deze maaltijd krijgen aan €2 en wie ouder dan 16 jaar is verkrijgt de maaltijd aan €3,5.  Woensdag 6 december 2017 staan er tomaten-groetensoep, kip met ananas, curry en rijst op het menu.  Een menu dat aanspreekt want er zijn 115 inschrijvingen. ‘Door het aanbieden van deze maaltijden geven we ouders een financiële verademing en het biedt hen kansen om in dialoog te treden. We bereiken hiermee gezinnen die we anders niet zouden bereiken. Beter contact met alle soorten gezinnen is al een belangrijke stap in de strijd tegen kinderarmoede”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen.
Verrassing van de Sint – fruitmobiel
 
Op de verjaardag van Sinterklaas kan men een maaltijd voor kinderen niet zomaar laten voorbijgaan.  De Sint en Piet komen op bezoek in het dienstencentrum De Schijf en brengen een verrassing mee.  Ze komen namelijk met de fruitmobiel en brengen voor elk kind een gezonde versnapering.  Met de fruitmobiel willen we gezonde tussendoortjes bevorderen bij kansengroepen.  Het toenemend probleem van overgewicht bij jongeren is de belangrijkste drijfveer achter dit project.  
Sinterklaas en Zwarte Piet bieden sport en spel
 
Na het bezoek van de Sint aan De Schijf trekken de kinderen naar de sporthal De Plaon waar ze zich na een gezonde maaltijd met een fruitig dessert samen met de Sint en Piet en buurtsport zich sportief kunnen uitleven.
“Bij een gezonde maaltijd hoort ook een gezond dessertje en voldoende bewegen.  Af en toe eens snoepen is niet zo erg en zeker wanneer de Sint komt, is zoetigheid wel eens toegelaten.  Wij willen er met de fruitmobiel van Buurtsport kinderen, jongeren en hun ouders er bij laten stilstaan dat er ook een gezond alternatief bestaat,” geeft schepen van Sport Walter Schroons aan.