De Petanquebanen aan De Schijf krijgen ‘final touch’

De petanquebanen aan het lokaal dienstencentrum De Schijf kregen een laatste afwerking. Er staat nu een omheining rondom de banen en ook worden er twee parasolstaanders voorzien aan de rand van de baan voor de extra zonnige dagen.
 

Voor meer comfort tijdens het petanquen was de final touch aan petanquebanen naast De Schijf zeer welkom. Zo zal men minder snel eroverheen wandelen of fietsen waardoor de kwaliteit van de banen beter behouden blijven.
 
“Sport is belangrijk voor de sociale cohesie en dat is waar het stadsbestuur al jaren op inzet. Wij investeren nu € 9 000 extra om de kwaliteit van de petanquebanen te blijven garanderen”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.
 
Ook Victor Vranken, de secretaris van Petanque Club De Schijf volgde de werken van dichtbij en is tevreden over de afwerking.
 
In totaal zijn er in Mechelen 30 bruikbare petanquebanen verspreid over de wijken en dorpen. Deze worden veelvuldig gebruikt door petanquers die regelmatig samenkomen voor een wedstrijd. Voor wie het hele jaar door zou willen petanquen is er ook een indoor petanqueruimte van 29 x 8 m met zes banen beschikbaar in sporthal Plaon. Iedereen die het wil kan de banen afhuren.