De eerste editie ‘Muziek uit de Oude Doos’ is een succes

Vandaag ging de eerste editie van ‘Muziek uit de oude doos’ van start op het Cultuurplein. Het festival met een BBQ en muziekfestiviteiten was een succes. Schepen Koen Anciaux vond dat het tijd werd een diversere publiek aan te spreken als het om Mechelse festivals gaat. Hij nam het initiatief om een festival voor senioren (een breed publiek van 50 tot 110 jaar) te organiseren binnen het kader van ‘de Zomer is van Mechelen’.

Er is in Mechelen een breed aanbod van voorzieningen, diensten en activiteiten om het welzijn van de burger te verhogen. Het Sociaal Huis Mechelen wil de senioren nog meer dan ooit betrekken bij de sociale activiteiten in de stad. Op initiatief van Koen Anciaux schepen van Senioren en voorzitter van het Sociaal Huis werd er, in samenspraak met de Seniorenadviesraad (SARS), dit jaar een nieuw evenement voor senioren georganiseerd. De praktische uitwerking gebeurde in samenwerking met mmMechelen Feest.

De muziekfestiviteiten gingen door op het Cultuurplein. Naast een heerlijke BBQ stond er een optreden van Guy Neve en dj-muziek met Golden Oldies op het programma. Desondanks de regen bleven de feestgangers doordansen op mooie Nederlands- en Engelstalige dansnummers. Het festival was gratis te bezoeken. Voor de BBQ moest men nog wel een democratisch bedrag betalen.

Dit feest spreekt een bepaalde leeftijdsgroep aan vanwege de muziek en dans. Het Sociaal Huis heeft reeds initiatieven genomen als het om muziek, dans en feest gaat. Zoals bijvoorbeeld het maandelijkse dansfeest de ‘Balcazar’. “De Balcazar gaat niet door in de zomermaanden en daarom komt dit extra feest goed uit. Het is de bedoeling om mensen bij elkaar te brengen en isolement te voorkomen. Vandaag zie ik dat dat is gelukt en dit is nog maar het begin”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.