Bewoners woonzorgcentra strijden voor Olympisch goud

De woonzorgcentra De Lisdodde en Hof van Egmont organiseerden vandaag een Boccia competitie onder hun bewoners met dementie in de kantine van het Hof van Egmont. Dit naar aanleiding van de Olympische Spelen in Rio. Tijdens de duur van deze Spelen organiseren beide woonzorgcentra verschillende activiteiten. Dit was de eerste keer dat de centra tegen elkaar streden.

De bewoners van De Lisdodde werden naar de kantine van het Hof van Egmont gebracht en ook schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis nam deel aan de competitie. “Bewegen is gezond voor lichaam en geest. Onze verzorgers maken daarom bij iedere gelegenheid graag gebruik van de sportmogelijkheden die er zijn. Iedereen moet kunnen meedoen volgens zijn of haar mogelijkheden. Door samen in groep actief bezig te zijn blijf je ook sociaal betrokken.” Zegt de schepen.
Het doel van deze activiteiten is bewoners sportief te laten participeren en te genieten van de Olympische Spelen. Boccia (spreek uit: 'botsja') is een vorm van mikspelen. Deze lijkt op het beter bekende pétanque. Het verschil is dat het gespeeld wordt met gekleurde en zachtere ballen. Door middel van een toss wordt bepaald wie als eerste mag spelen. Het spel wordt doorgespeeld tot alle gekleurde ballen, dus 6 van elke partij, zijn gespeeld. Onze bewoners mogen tijdens het spel gebruik maken van een helper.
 
De winnaars 
Er werd een gelijkspel genoteerd door 3 teams waardoor een beslissende bal van elk team de uitslag moest bepalen. Hierbij werd de afdeling De Libel van De Lisdodde gekroond tot overwinnaar van de dag en ontving naast een beker ook nog chocolade.
Alle andere activiteiten die gepland staan voor komende weken, zoals Atletiek, Kubbspel, Balsporten en een officiële afsluitceremonie zijn afgestemd op de mogelijkheden en interesses van de bewoners.