Benefietconcert t.v.v. De Lage Drempel en andere Mechelse armoedeorganisaties

De Lage Drempel, een vzw waar armen het woord nemen, werd begin dit jaar geconfronteerd met een grote financiële tegenslag. “Ondanks deze tegenslag blijven hun kosten verder lopen. Om hen, maar ook andere Mechelse armoedeorganisaties, een hart onder de riem te steken organiseert het Sociaal Huis een benefietconcert op zaterdag 16 september 2017 in de stadsschouwburg”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Het benefietconcert bestaat uit een uniek concept waar klassieke muziek en rock samensmelten.

Fabrice Eulry is een Franse componist en gepassioneerd pianist. Hij blinkt uit in de meest uiteenlopende stijlen en haalt zijn verbeelding uit alle akoestische, ritmische, melodische, gezongen en instrumentale muziek: van barok tot Russische romantiek, New Orleans jazz tot eenstemmige oriëntaalse klassieke muziek, van Amerikaanse swing tot boogiewoogie. Hij is tevens ondervoorzitter en artistiek directeur van de stichting Résonnance. Deze stichting heeft als doel het onderwijzen en ontwikkelen van een pedagogie, gebaseerd op de kennis van de muzikale fenomenologie gecombineerd met beheersing van het lichaam en de ademhaling. 

Rockenbach is niet zomaar een band. Zij boeien vanaf de eerste noot en brengen een uniek concept: een originele bewerking van bekende rocknummers met arrangementen uit de klassieke muziek. Een creatieve coverband, rock, klassiek, pop, een originele tributeband, afwisselend, boeiend, anders, hedendaags, origineel, gesmaakt door jong en oud.

Praktisch:

Wanneer: zaterdag 16 september 2017
Waar: stadsschouwburg Mechelen
Wat: Adembenemend concert, waar klassieke muziek en rock samensmelten tot een uniek concept.
VIPS: 18.30u tot 19.30u meet & greet met artiesten + 1 cava + hapjes
Start: 20.00u met welkomstwoord schepen Koen Anciaux
Deuren open om 19.30u
30 min. pauze tussen de optredens

Wie: Fabrice Eulry van Résonnance en Rockenbach
Prijs: 15 euro + 25 euro VIPS (beperkt tot 60 plaatsen)
Kaarten: te verkrijgen via Uit in Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen – T 070 222 800 - uit@mechelen.be – www.uitinmechelen.be