Alternatieve maaltijden in lokale dienstencentra

Zorgbedrijf Rivierenland verleent een bijkomende dienst aan haar klanten in de lokale dienstencentra. Vanaf nu bieden we een alternatief voor het vismenu op vrijdag. En ook kan men er op vrijdag terecht voor gezonde afhaalmaaltijden.   
                                  
Tot vandaag dienden we iedere vrijdag vis op in onze vijf lokale dienstencentra. Nogal wat klanten waren helemaal niet te vinden voor deze vismaaltijden. Daarom hebben we  een alternatief gerecht in de aanbieding. Het cateringbedrijf Sodexo dat zorgt voor de warme maaltijden, zal vanaf nu, naast een visgerecht ook een ander gerecht aan bieden op vrijdag. Klanten moeten wel een paar dagen op voorhand aangeven dat ze kiezen voor het alternatieve menu.
Schepen Koen Anciaux en voorzitter van het Zorgbedrijf is tevreden over de uitbreiding van het aanbod: “We weten dat één keer per week vis eten is goed voor de gezondheid, maar wij willen mensen wel zelf laten kiezen. Variatie en keuzevrijheid in menu’s is daarom belangrijk”.

Afhaalmaaltijden
Je kan nu ook lekkere meeneemmaaltijden afhalen in de dienstencentra. Voor de reguliere klanten die elke dag komen eten is het soms moeilijk om de weekends te overbruggen. En ook daar is nu een oplossing voor. Klanten in onze dienstencentra kunnen daar nu meeneemmaaltijden bestellen. Voor zaterdag en zondag zijn er dan telkens aparte gerechten. En voor elke dag tijdens de verlengde weekends. Alle aangeboden maaltijden worden in het Hof van Egmont klaargemaakt.
Voor zo’n kwaliteitsvol meeneemgerecht betaalt men 7 euro per maaltijd. Deze kan je ’s vrijdags ophalen in de lokale dienstencentra De Schijf, Den Abeel, De Smis, Den Deigem en De Rooster.

Vegetarische en dieet-maaltijden
Op expliciete en voorafgaande vraag kan je in elk dienstencentrum een vegetarische maaltijd krijgen. Ook als je om medische reden een bepaald dieet moet volgen zorgen we voor een aangepaste dieetmaaltijd.  Honderden Mechelaars eten dagelijks lekkere en gezonde maaltijden in onze dienstencentra en dat aan democratische prijzen (6 euro voor een driegangenmenu - mensen met een omnio-statuut betalen slechts 4 euro).