Schepen Koen Anciaux neemt afscheid van S.O.S. Hulpbetoon 

S.O.S. Hulpbetoon stopt ermee, de vzw die in de Dijlestad 33 jaar wekelijks voedselpakketten uitdeelde aan kansarmen. Vandaag zijn de laatste voedselpakketten verdeeld. Na deze laatste missie nam schepen Koen Anciaux persoonlijk afscheid.

Na 33 jaar bezorgde S.O.S. Hulpbetoon vandaag de laatste wekelijkse bedeling van brood en taart. De vzw bedeelde voedsel, kleding, huisraad etc… en stopt om allerlei redenen en een aantal tegenslagen. Iedere week werden de voedselpakketten aan een honderdtal gezinnen bezorgd. Om dit verlies op te vangen zal de samenwerking met Sint-Vincentiusverenigingen Noord- en Zuid- Mechelen in 2018 worden versterkt. Niemand blijft in de kou staan, het Sociaal Huis blijft mensen doorverwijzen naar de juiste instanties op basis van hun hulpvraag. 

Als blijk van erkenning en waardering voor hun jarenlange inzet overhandigde Koen Anciaux, schepen en voorzitter van het Sociaal Huis een cadeaumand vol lekkernijen.
De schepen betreurt dat S.O.S. Hulpbetoon stopt. “Zij stonden aan de wieg van de Mechelse voedselhulp voor de maatschappelijk kwetsbaren: gezinnen, alleenstaanden, ouderen… 33 jaar hulp aan de meest zwakken. Ik bedank de organisatie voor hun jarenlange inzet, de moeite gaat niet verloren en wordt niet vergeten”, zegt hij.