Abba-musical Mamma Mia in Den Abeel

De Abba-Musical Mamma Mia komt zaterdag 2 september 2017 naar het Lokaal Dienstencentrum (LCD) Den Abeel. De musical wordt opgevoerd door de leerlingen musical en de dansers showdance van de Mechelse dansstudio Dansparant. Dit spektakel was al eerder te zien in de stadsschouwburg.
                 
Mamma Mia! is een succesmusical gebaseerd op de liedjes van de Zweedse popgroep Abba. De voorstelling is dan ook doorspekt met Abbasongs die door iedereen gekend zijn zoals onder andere meer Money, money dancing Queen, Voulez-vous, waterloo enz…

In de zaal worden 150 zitplaatsen gecreëerd. Hierbij is ook rekening gehouden met een aantal rolstoelgebruikers. Deze musical past goed binnen de plannen om het aanbod van Den Abeel te verruimen voor alle wijkbewoners. “Dit is een fijne samenwerking tussen ons dienstencentrum en Dansparant. We willen hiermee meer cultuur in het dienstencentrum binnenhalen op een laagdrempelige manier. Het dansen komt zo ook dichter bij mensen in de buurt. Ze genieten van een gekende musical en wie weet inspireert het hen om zelf te dansen en te bewegen. Bovendien bieden we amateurartiesten een podium. Het is een win-win situatie”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal huis.

Dansers
De dansers/ spelers/ zangers in de musical zijn tussen de 10 en 30 jaar oud. De groep is getraind door een docent/ regisseur, die met de officiële Franse productie van Mamma Mia in 2013 en 2014 heeft getoerd. Iedereen vanaf 2,5 jaar kan terecht bij Dansparant voor degelijke dansopleidingen in verschillende disciplines.

“Als eerste kick-off is nu deze musical georganiseerd en spoedig gaan we kijken hoe we daar gedurende een jaarplanning meerdere dansoptredens kunnen inplannen. Dit alles om een structureel aanbod te creëren”, voegt schepen Koen Anciaux er nog aan toe.

Praktisch

2 september van 16u tot 17.30u is de spectaculaire voorstelling te zien.
Zaal is open vanaf 15u.
Tickets volwassenen €2,50,- kinderen van 3 tot 12 jaar €1,-.
Tickets verkrijgbaar aan de balie van den Abeel tot en met 31 augustus.
Balie open voor inschrijvingen:
Maandag- en dinsdag en woensdagvoormiddag 9u-12u
Woensdag- en donderdagnamiddag 13u-16u

Waar
Wijk- en dienstencentrum Den Abeel
Jozef Verbertstraat 61
2800 Mechelen
Bestand

Flyer Musical

Bestand Downloaden