1000ste bewoonster verwelkomd in WZC Sint Elisabeth

Op dinsdag 20 maart ontving het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver de 1000ste bewoner sinds de opening van het, toenmalig nieuwe WZC in 1985. Mevrouw Clementine Roelandts werd verwelkomd door Koen Anciaux, de voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland en de ondervoorzitter Detty Vercraeye.

Mevrouw Clementine Roelandts was verrast dat ze de 1000ste bewoonster is en blij met het enthousiaste onthaal. De telling van de bewoners begon in 1985 toen het nieuwe WZC openging.
Mevrouw Roelandts is geboren in Mechelen op 20 januari 1923 (95).
Ze ging naar school in Mechelen en later aan het werk bij een naaister, dat deed ze tot de oorlog uitbrak. Toen moest iedereen vluchten, zware tijden, het enige vreugdevolle eraan was dat ze haar man leerde kennen. Samen kregen ze een zoon die naar Spanje trok en waar ze geen contact meer mee heeft en een dochter; Marie-Louise.

Zij was 30 jaar lang een actieve vrijwilliger in het dienstencentrum De Smis, op de Leuvensesteenweg te Mechelen.
De jaren verstreken en nadat de 95 jarige twee pijnlijke vallen maakte met een heupfractuur en een dijbeenbreuk als gevolg verhuisde ze naar een serviceflat in Huis Ter Bleuk te Rijmenam. Daar verbleef ze 3 jaar, maar omdat ze echt niet langer zelfstandig kon wonen kwam ze naar het WZC dicht in de buurt bij haar dochter wonen.
Mevrouw zag er zeker niet tegenop om naar hier te komen, “maar moet toch nog echt wennen. Iedereen is wel vriendelijk maar al die nieuwe gezichten, het is veel ineens. En je moet alles weer terug uitleggen hoe je het allemaal graag hebt…. Ik heb mijn eerste nacht ook niet al te best geslapen maar dat is misschien normaal…..” , vertelt ze.

Koen Anciaux, voorzitter van het Zorgbedrijf: “We zijn blij dat ouderen de weg blijven vinden naar onze woonzorgcentra. Zoals in elk van onze woonzorgcentra staan we ook hier in WZC Sint-Elisabeth paraat voor een fijne oude dag voor die mensen die het thuis echt niet meer redden”.

Het woonzorgcentrum Sint Elisabeth in Sint Katelijne Waver heeft 92 woongelegenheden. Er zijn momenteel volop bouwwerken aan de gang achteraan het huidige gebouw. Dus mevrouw Roelandts zal begin volgend jaar, net als al haar andere 92 medebewoners, haar intrek nemen in één van de nieuwe woonruimtes. “Wij hopen dat mevrouw Roelants zich in Sint Elisabeth vlug thuis zal voelen dank zij de goede en warme zorg die mevrouw hier gaat krijgen”, voegt Detty Vercraeye, ondervoorzitter van het Zorgbedrijf er aan toe .